Nu är det vårat!

Sådär nu är huset vårat och de flesta grejer är dit körde redan. Tur att pappa kunde låna två släp från jobbet så vi kunde lasta på och de vart ändå 3 släp fulla och är kvar lite grejer också. Men vi kör sängarna och  skötbordet på lördag tänkte vi. För imorgon ska vi äta nyårs middag här och sen ska Jesper och Tony till Upplands Väsby till några kompisar och fira medan jag är här med Tova. Vill inte vara där borta själv när det är så stökigt själv innan vi fått ordning och inge kul och fira nyår själv heller så då stannar jag här en natt till så jag har sällskap. Tror Tony och Jesper sover i vårat nya hus på natten och så kommer jag, Tova och Bamse dit på lördag på dagen =)
Pappa och Tony fick mat som tack för hjälpen med att flytta grejer också. Men vi ska dit på dagen imorgon och börja plocka och fixa så det blir nog bra! Näe nu ska jag ta det lugnt och se på tv.
Hej Svejs!!!

Imorgon får vi nycklarna =)

Idag är det onsdag och imorgon på torsdag kl 12 får vi nycklarna till vårat radhus! VÅRAT!!! Skoj det ska bli =)
Idag har pappa, Jesper och Tony packat två släpvagnar som pappa lånat från jobbet och dom är fullsmockade och ändå är det massa grejer kvar, minst en släpvagn till... Uhh va grejer det är!!!Tänkte iaf försöka köra dit allt imogon och sen på fredag kan vi åka dit lite på dagen och sätta ihop soffa, tvbänk, tv och sängarna och sen fortsätta på lördagen beroende på hur mycket pojkarna dricker på nyår. Dom ska hem till våra kompisar i väsby och festa tror jag medans jag och Tova är hemma hos mamma sålänge. Vill inte vara där borta när vi itne har nåt fixat än. Vi ska allihopa äta middag här på nyår som vi alltid gör nästan. Blir även alltid hummer till förrätt. oxfile till varmrätt och nu blir det nog fruktsallad till efterrätt som vi tänkte ha i våra cocktail glas vi fick i julklapp så det ska bli skoj! =)
 Vi har köpt micro, kaffebryggare, te kokare och brödrost, alt utom micron har vi fått av mormor i inflyttning pressent. Världens bästa mormor!
Tova somna inte förrän efter 21 igår och vaknade för morgonen kl 6 imorse. Hon hade behövt sova minst två timmar till iaf. Innan klockan var 12 hann hon s ova två gånger, en timme per gång och sen på eftermiddagen har hon sovit 2 timmar i sträck. Och ändå har hon vart trött och gnällig idag. Vet inte om det är någon tand som spökar men hon har ingen feber iaf som tur är.
Näe nu ska jag se film med Tony och natta tidigt tror jag så jag orkar med morgon dagen. Tror mormor och gamelmormor får va hemma med Tova medans vi kör grejer för det är ju inge kul för lilla Tova och hon kan göra illa sej m.m.

Hej Svejs!!!

Hemma igen

Då har vi kommit hem igen. Redan gick bra och Tova spydde bara en gång... Och så säger dom att barn under 2 inte blir åksjuka... Kan inte vara nåt annat som hon aldrig spyr annars.

Tråkigt nog har det varit så himla kallt heeeela tiden nästan vi var i norrland så vi har inte kunnat gjort så mycket. Mest bara vart inne och lekt. Bamse har inte ens velat gå ut och kissa som det vart så kallt om tassarna på honom. Farfar hade köpt en pulka oxå som vi aldrig hann inviga tyvärr...

Vi fick många fina pressenter till Tova och oss. En badbok, hakklapp där det står "Vad ska man med tomten till när man har farfar" en låda man stoppar i klossar i, en pekbok, en brio pluto man drar uhh stillestånd man får när allt är nerpackat. Pengar, kak och på tidning, kropps lotion m.m.

Sen idag vart det en till julklapps öppning från min familj och släkt. Vart ne play2learn nalle, hund man drar framför sej, leksaker att sätta på vagnen, kläder, piano, pinne man sätter ringar på m.m. Vi fick ett bar sett med kork hållare, öppnare m.m. stora cocktail glas man kan ha både drinkar och efterrätter i, blir super bra så dom ska vi inviga redan på fredag tänkte vi på nyår. ska göra en fin fruktsallad på sockerkaka eller nåt och sen en syrlig sås till, blir bra efter all fet mat.

Uhh nu har vi ungefär sjuttioelva tusen kartonger överallt... Fattar inte att man kan ha så mycket saker, men det blir nog bra tillslut, har dessutom ännu mera på vinden också... Grr!!!

Näe vet inte vad mer jag ska skriva, nu har jag väl sammanfattat det mesta... Blir att gå och natta nu tror jag.

Hej Svejs!!!

Bra de där med 2 julafton =)

Norrland

Ja har inte blivit mycket uppdaterat på sistonde. Inte haft varken tid eller ork...Har vart så himla trött och jag vet inte varöfr. Tova är inne i en ganska gnällig period just nu och vill absolut inte somna alls. Hela natten inatt har hon vaknat och vart ledsen och orolig. Till slut sov jag, Jesper, Tova och Bamse i sängen Barnen imellan oss och själv kunde jag inte sova som man ändå håller ett öga så Bamse inte lägger sej på henne. Hon är fortfarande ganska blyg och vill inte gärna att nån annan ska ta på henne. Nu mer kryper hon nästan bara. Tiden går sååå fort!

Vi har inte gjort speciellt mycket sen vi kom upp utan Jesper har mest träffat sina vänner och så. Själv är jag hemma med Tova ifall hon vaknar som hon är så blyg för andra så vill jag finnas där för henne.

Vi åkte hit i fredags och det tog lång tid. Mycket snö "damm" och oplogade vägar så det var ingen rolig resa. Hade jag kört hade vi aldrig kommit fram så det var tur att det var Jesper som körde. Bamse var cool lugn och bara slappnade av i bilen och Tova sov hela vägen nästan till Hudik. hon spydde lite på väg till Hudik och sen tog vi vägen via Kramfors till Junsele. Stannade till på Shell i härnösand och passa på och mata Tova lite som hon var jätte hungrig och precis efter vi hade åkt därifrån så spydde hon ner heeeela bilen och bilstolen. Var inge kul alls. Hon var ledsen och blöt och det luktade skit m.m. Hon kan verkligen inte äta när hon ska åka bil. Så nu blir det inga bilturer i onödan.
Vart till och tvätta alla kläder, all bilstols klädsel m.m.

Snart är det jul iaf och ajälv så älskar jag verkligen julen. Finns inget bätter, så mysig stämning. Ljus, tomtar, pynt och snö ute. Underbart! Om bara 9 dagar så har vi nyckeln till vårat hus, längtar sååå mycket! Ska bli så himla mysigt =) Hmm, vet inte om det finns nåt mer och skriva nu... Återkommer om jagk ommer på nåt mer annars skriver jag en annan dag!

Kommer lite bilder från resan upp och sen en från idag
Hej Svejs!

Äter lite på Shell i Härnösand


Flirtar med pappa när han kör
  

Tror vi missuppfattat det där med gåvagn :P

9 månader idag

Idag blir våran lilla tjej 9 månader. Hon kan ställa sej upp, krypa, dra sej, sparka sej fram och rulla fram. Hon leker jätte fint själv på golvet och det finns en tanke bakom det hon gör när hon leker. Kan sitta och plocka i och ur en hink med leksaker m.m. Hon säger ju mamma och pappa när hon är ledsen och vi går ut ur rummet. Går när man håller i händerna. Håller på och får sin 8.e tand nu.
Hon har blivit så himla stor så himla snabbt. Vart tog min lilla bebis vägen???
Och igår var det bara 2 veckor kvar till vi får nycklarna till vårat radhus =)
Tova vaknade halv 5 idag och har inte vilja somna om än och klockan är snart halv 7 och dessutom somnade hon en timme senare (halv 8) igår. Men men, får hoppas att hon sover lite i bilen istället som vi ska åka upp till norrland om drygt 3 timmar.
Näe nu ska jag ta och packa det sista.
Hej Svejs!!!

Oj va ett tag sen nu

Ojdå, det var ett tag sen jag skrev nu... Fy skäms!!!
Julfesten i fredags var trevlig, mat, glögg och vin=) sen kom lillebror och hämtade mig vid 22. Jesper var hemma med Tova. Sen i lördags så gjorde vi väl inte så mycket tror jag...
På söndagen fick jag 5 kartonger och Malin fick en liten blomma som hon fyllde år =)
På måndag var jag och Anna på öppnis och våra flickor var utklädda till tomte tjejer. Sen på kvällen kom Tony, Petra o lillan hit också, hon har fortfarande inte fått nåt namn. Tova tyckte hon var väldigt intressant (underlig?) så hon kollade jätte länge på henne och vart helt stilla och facinerad. Lite kul och se som hon annars är ganska hårdhänt med andra barn.
Idag har vi spenderat nästan hela dagen på Siba i bromma och handlat tv, bioljud och en bärbar dator.
Tova har haft ganska mycket gaser och magknip dom senaste dagarna och mest i samband med sömnen (middag och för kvällen) men ikväll somnade hon i tid iaf. Igår somnade hon kl 21... Snacka om att jag vart chockad så länge har hon inte vart uppe nångång de senaste 6 månaderna iaf. Såklart trodde jag iaf att hon skulle sova till halv 8 kanske men icke sa nicke, klev upp halv 7 så det vart ju liiite sov morgon iaf, men det gör inte så mycket så länge det inte är 5 iaf.
Näe undra om man kanske ska ta och natta nu...
Kommer lite bilder från lucia firandet i måndags. Och även två andra.
   

Hunnit massor

Idag klev vi väl upp strax efter kl 6. Sen när Jesper klev upp vid 9 drygt så började vi packa mera, och nu är kartongerna slut. Har beställt 5 kartonger till så vi kan packa det sista också. Sen vid kl 11 kom mormor med köttbullar, potatis och sås. Sen åkte jag och klippte mig, handlade julklappar åt Boris och Aprilia och två små till Tova. Sen vart det att åka till Cervera, Rusta och Chilli och handla lite grejer till huset. Köpte med oss mat hem från Emils och sen åkte jag och mamma till Ica Maxi i Sollentuna och handlade lite mera. Tova fick två necessärer, en att ha i skötväskan och en vid skötbordet så man har dom sakerna samlade på samma ställe.
Fick veta hos tandläkaren i onsdags att dom visst ska ha tandkräm när dom är så små, men men  bättre sent än aldrig. Man får så himla många olika bud på hur man ska göra med allt men nu har vi iaf börjat med tandkräm och det går riktigt bra!!!

Nu ska vi strax till doktorn och sen ikväll ska jag på julfest på jobbet. Jesper och Tova får lämna mig där och lillebror får hämta mig sen, så jag kan ta något glas vin och så =)
Hej Svejs!!!

Sovmorgon och tandläkaren idag

Idag fick jag visst sov morgon, stumpan vaknade halv 7 =) var riktigt skönt! Sen har vi bara busat fram till lunch och efter det var det dags att åka till tandläkaren. Det var visst en grupp träff och det var bara jag av TOLV som var där i tid (10  min tidigare dessutom) sen kom en tjej 10 min sent och den sista kom 30 min försent. Så vi vart 3 av 12. Och ingen av dom andra hade sagt att dom inte skulle komma. Så himla dåligt att vi andra ska vänta på såna som ändå inte kommer och inte behagar att höra av sej innan och lämna återbud. Men men... det gick bra ändå och nu fick jag veta att hon ska använda tandkräm, ska man egentligen göra redan från första tanden. Men jag har hört att när dom äter mer och mer mat ska man börja, el när kind tänderna kommer, el när dom är ett år.
Sen vart det hem till sängen för min del som jag hade sådan hemskt migrän. Trodde huvudet skulle sprängas. Tur att vi hämtade upp Jesper på vägen hem från tandläkaren som han hade slutat, så jag kunde vila. Nu känns det bättre iaf.
Imorgon ska vi försöka hinna med öppnis och sen kommer mormor hit kl 11 med hemgjorda köttbullar till lunch, värsta lyxet!
Hej Svejs!!!

Hämtat soffan idag

Idag har Jesper vart och hämtat soffan som nu också står på lagret så länge. Känns så skönt att ha allt där så det finns och är klart tills det är dags. De enda vi saknar nu är väl en säng gavel, men jag tror jag har hittat en från Ikea nu. Annars har vi också varit på Staland och tittat på möbler men där hittade vi ingenting.
Sen har vi börjat packa nu också som det börjar närma sej och Jesper jobbar kväll från lördag också så det är bäst att passa på nu också. Nu sover sessan, hon laddar upp för imorgon när vi ska till tandläkaren :P
Nääe nu ska jag se lite tv och kissa av hunden sen och natta tidigt igen hade jag tänkt.
Hej Svejs!!!

Lite nyare kort från sista veckan

Hon har blivit sååå stor nu
Vill vara med pappa och spela
Hjälper till och packar till flytten
Jobbigt och åka pulka hehe, slocknade på en gång vi kom ut
Lipa lipa....
Vill åka pulka ;)
På julmarknad i stan från i lördags, hon kan inte sluta lipa hehe. en fix idee hon fått
Sussar efter förskolan
Ligger och sover efter en dag på banken o jakan

Shoppat till vårat hem=)

I lördags fick jag ligga och dra mig lite i sängen medan Jesper gick upp med Tova. Sen vart det till att åka till Em och beställa soffa och soff bord. Soffan hade dom hemma men inte bordet tyvärr det kommer v.3 tror jag det var. Sen vart det hem och mata Tova och gå ut med Bamse och sen åkte jag, pappa, Jesper och Tova på julmarknad i kungstragården. Vart jätte besviken, trodde den skulle vara större än sådär. Men vi hitta iaf en julklapp åt Bamse där så nu är det bara Tova kvar som ska ha någon. Sen hann vi bara komma hem och gå med Bamse igen och sen åka till mormor och äta middag där, vart kalkon med potatis i ugn och sås till, var super gott!

I går vakna Tova redan halv 5 eller vad den var och ville inte somna om så då gick Jesper först upp med henne så jag fick ligga kvar lite och sen byttes vi av så han fick vila lite också. Sen var det dags för den vanliga gröten som vi alltid äter på advent tillsammans och sen kl 10 var det dags att köa på Ikea (hatar denna affär) Men det var tur att vi var där då för då var det inte såå mycket folk. Vi hitta en tv bänk vi ville ha, trodde inte den fanns i piano lack men det gjorde den så nu är jag glad =) Sen vart det även nya sängar åt oss så nu saknas det bara en säng gavel till, men det har vi inte hittat någon vi gillar än, ska kanske åka och titta på det på tisdag när Jesper är ledig.

Den här veckan är ganska full späckad. På onsdag ska Tova till tandläkaren för första gången och det passar ju ganska bra som hon har 7 tänder redan och jag tror det är 2 till på gång men det kan ju ta tid innan dom kommer. Sen på fredag ska lill stumpan till doktorn. På torsdag ska vi föröska gå till öppnis också tror jag. Måste åka och hämta soffan från Em också och ställa på lagret så länge, så dom att dom har stängt nyårs helgen :P Vill ju få allt klart då, när vi har chansen att få hjälp och Jesper är ledig den helgen. Tror Tovas syssling (Jespers kompis Tony) kommer ner till nyår också så då får han också hjälpa till och flytta åt oss ;)
Så det är lite små pyssel som ska fixas och dona den här veckan, börja packa lite smått också för det är ju inte ens en månad kvar tills vi flyttar, JIPPI!
Här kommer lite kort på prylarna vi köpt. soffbordet vi köpte är svart (verkligen jätte fiffigt som man kan fälla upp det ifall man ska äta el så och kan förvara saker inuti det) och tv bänkens underdel är luckorna i svart piano lack

We will rock you

Idag har vi först vart på banken och skrivit på papper på huset och så. Sen har vi lunchat hos mormor och sen skulle vi på musikal (the queens), jag och älsklingen så vi har haft barnvakt ikväll =)
Lillebror fick även agera taxi dit och hem så vi kunde ta någon öl och glas vin =)
Musikalen var jätte bra iaf och det var mysigt och göra nåt själva fast än man undra hur stumpan hade de hemma hehe =)
näe nu blir de sängen.
Hej Svejs!!!

Öppnis

Idag har vi vart på öppna förskolan igen. Skulle egentligen gått kl 13 men Anna skulle hämta Molly vid halv 3 och vara barnvakt så det fick bli på förmiddagen istället. Men det gjorde oss ingenting som vi ändå va klara när Anna ringde  och fråga om vi skulle gå kl 9. Var precis nyäten och fått på oss kläder och så. Kallt som attan var det också -16 grader när jag åkte till jakan. Men som tur är har vi massa varma kläder på oss och Tova har nu sin fårskinns åkpåse istället (massa mysigt) kan ta kort på det imorgon =)


Usch och fy, får skämmas för att det blir så lite kort tagna nu, men blir bara inte av när man inte har kameran framme och nu mer ska Tova bara gå så man får hålla i händerna och då blir det lite svårt och ta kort också.

Nu sover hon lite middag som hon var så himla trött, först sov hon en och en halv timme efter öppnis men det räckte tydligen inte hehe. Trodde inte jag skulle få sova något inatt som var för hennes sista mål var kl 15 igår. Hon vill inte ha mat till middag och inte välling på kvällen heller... Tror hon var allmänt för trött för att äta, fast hon vill bra gärna inte sova heller. Så nu mer får hon gnälla sej lite till sömns faktiskt för annars går det inte att få henne sova. Skulle aldrig låta henne skrika sej till sömnas, då tar jag självklart upp henne men lite gnäll och bök i sängen får det vara. Men iaf så sov hon enda till 05 och åt och sen sov hon till 06 o då klev vi upp i vanlig ordning. Känns riktigt skönt att hon vaknar så pass sent nu närm an vart van ganska länge att kliva upp 04.30-05 så nu känns det som sovmorgon hehe. Får se om hon vaknar snart så ska vi gå till Molly och leka, Ronga och Nova är ju också där som Anna är barnvakt just nu. Får se om jag bakar lite lussebullar ikväll... Eller lite skönhetsvård på en själv haha (hinns inte med så ofta)
Näe nu ska jag väl göra något annat än att sitta här...
Hej Svejs!!!

Står massor nu =)

Idag har vi inte gjort allt för mycket. Gjort ny knäck och ischoklad... Sen har det bara vart bus och lek. Tova älskar sin gå vagn och vill inget annat än att gå med den. Man ska inte sitta eller ligga på golvet längre. Hon har blivit så himla stabil i benen och kan stå i flera minuter i sträck utan att benen viker sej. Och hon tror fortfarande att hon kan stå och gå själv för hon släpper våra händer. Hon har blivit så himla stor nu, är verkligen ingen bebis längre. Både lång och stor och kan så himla mycket. Vinkar hej då till moffa o pappa när vi väcker han på morgonen. Säger mamma och pappa, ålar/kryper, går när man håller händerna el hon har stöd av en leksak, sätter sej upp m.m.
Och för en gång skull har hon vart frisk ganska länge nu (1 och en halv vecka?) får väl se hur länge de håller i sej nu annars har hon ju vart förkyld mest hela hösten tyvärr. Frisk en dag och då hittar vi på något och sen blir hon sjuk. Har missat nästan hela kursen på babysim 2 tyvärr också som hon vart snorig och haft feber. Så vi har vart ganska begränsade en längre tid. Älskar våran lilla tjej iaf =)
Nu är det bara en månad kvar till vi flyttar, tiden går så snabbt =) Så nu ska vi börja handla möblerna också, ska bli sååå kul och få välja precis vad VI vill ha och inte bara ta något "skräp" sålänge.
Uhh trött jag är, undra om man kanske ska sova tidigt.
Hej Svejs!!!

RSS 2.0