Helgen

Igår var Jompa, millan, Kim, John och en grek här på fika. Hade ju bakat en tårta i fredags där jag fixade marsipanen själv och även gjorde en katt i sugerpaste. Det var skoj att baka och det kommer bli fler tårtor måste nog bara ha lite bättre grejer så det underlättar lite när man ska hålla med med marsipanen och så.
Dom tyckte iaf att tårtan vart massa god och jag är ganska nöjd med utseendet på den också, och att den vart så hög =)

Idag fick jag sovmorgon och klev inte upp förren 9, var sååå skönt=) Sen stoppade vi oss lite frukost och sen åkte vi till Ikea och köpte fler gardinstänger, till köket, vardagsrummet och till hallen upp så vi får upp alla gardiner snart! köte även en hylla där vi ska ha Tovas böcker på i vardagsrummet och sen en klocka till köket, blir nog super fint. Sen skulle jag vilja ha lite små "tavel list hyllor" till köket och vardagsrummet men där har ajg och Jesper lite delade meningar om vad vi ska  ha. Jag tycker den kan bli fint att ha lite ljus på och kanske några fotoramar med kort. Men han vill inte ha så mycket i köket.
Så det återstår och se vad det blir, han sa att jag fick köpa såna om jag satt upp dom själv :P
Vi har även hittat en matta vi nog ska köpa och ha i vardagsrummet under bordet när det väl kommer...
en lila rya matta från Rusta.  Juste det, vi skulle även kollat om vi hittade en "spott" när vi var på Ikea men jag kom på det när vi var på väg ut därifrån, typiskt! Men men, hittar kanske det någon annan stanns. Annars börjar vi nog bli klara på undervåningen, bara hyllor och så som saknas som sagt...

Tova har börja ta fler och fler steg nuoch hon tycker det är så himla kul, och hon gillar att göra oss glada för så fort vi ser glada ut och tycker hon är duktig så ler hon super stor och gör om det hon gjorde =)
Idag gick hon flera steg i soffan helt själv för att komma och ta pappa! =)

Var även på Ica och inhandlade mat till lunchen som vart hamburgare och pommes.
Och allt vi hunnit med så var vi hemma vid 12 igen, snacka om att vi hunnit mycket idag och sen nu resten av eftermiddagen har vi bara slappat och tagit det lugnt. Tova fick även smaka en pommes (utan salt och olja såklart) och hon tyckte det var super gott =)

  

Lite nytt

Tova verkar inte ha ont i halsen längre men däremot tror vi att hon blivit förkyld nu också. Hon äter mer än gärna maten men hon hostar och snorar en del... Hon börjar försöka gå självmant till mig när hon står typ 3 steg bort så stapplar hon mot mig, min stora tjej! Att hon vågar prova själv också utan att jag ber henne komma till mig.
Det var den 24 januari hon tog sina första steg utan att hålla i sej, 10 månader och 1 vecka. Hon tar även ett steg emellan hennes leksaker utan att hålla i sej. Allt detta har hon lärt sej fastän hon vart sjuk...
Det går iaf ganska bra att få i henne pencillinet, har fått in tekniken på det nu, men det blir ju gap och skrik från hennes sida, mne men bara3 dagar kvar som tur är.
i Tisdags var jag på Polar och Pyret och handlade en vind och vatten tålig jacka och ett par skalbyxor så hon kan vara ute och leka i vår. Sen vart det även ett par "allväders" gummistövlar åt henne från Vincent.
Så nu är hon redo för utelek i vår och som tur är har vi ju en liten lekpark här utanför också =)

Sen igår har jag bakat en tårta också, där jag har gjort allt själv, och kavlat marsipan, gjort en katt som sitter på också. Ska lägga in bilder på den också ur den ser ut nu innan jag satt på katten så får ni se senare hur den vart 100 % klar.

Jaa, annars så flyter väl dagarna bara på, önskar verkligen verkligen det kunde bli vår nu! Orkar inte med snön och det mörka nu. vill ha sol och bar backe så man kan vara ute lite och ett par plusgrader.

Näe nu ska jag ta och damsuga och skura golven tror jag...
Hej Svejs!

   


Stumpan är sjuk igen=(

Igår morse märkte jag att Tova var väldigt hes och strulade lite med maten, men inte tänkte jag mer på det. Natten till fredagen sov hon väääldigt dåligt och skrek massor och hade sej i sömnen tror jag det var. Vet inte om det kan varit mardröm eller om hon var orolig för något. Trodde det var därför hon var hes igår men så fortsatte det idag också och idag ville hon inte ens äta gröten till frukost och då är något fel för den går alltid i. Så jag ringde doktorn imorse och så fick vi en tid en och en halv timme senare. Doktorn tittade bara i öronen och sen tog han halsprov på henne som jag sa att jag trodde det kunde vara det. Skönt att han inte skulle klämma och titta henne i halsen eller på lyssna på lungor och hjärtat som hon inte är sååå förtjust i det. Sen iaf efter halsprovet så kom en sköterska och tog tempen på henne och den var bara 36,6. tog tempen på henne några timmar innan och då var den på 37,3 så det är ju inte direkt någon temp men hon fick ändå alvedon som hon inte var så pigg. Sen kom han bara en stund senare och sa att det var possitivt svar. Så nu är det en kur pencillin igen. Hon avskyr den verkligen så jag har ringt och bett dom skriva ut en med frukt smak som hon fick förra gången för de gick iaf i lite lättare än den här vanliga... Så ja, nu är hon 10 månader och haft halsfluss 2 gånger, stackars lilla tjejen.
Igår kom även Matte och Sussi förbi och hälsa på oss så vi bjöd på kladdkaka med grädde och kaffe =) Mycket trevligt!

Idag har Tova vart ganska seg emellanåt, men så får hon sina ryck och busar massor. Idag har hon ställt sej upp själv mitt på golvet UTAN stöd.... Chockad jag vart att hon redan klarade av det =) Hon är så himla duktig och snabb lärd och att hon orkar fastän hon är sjuk. Sen så trär hon på ringarna på en pinne nu också helt själv, först plockar hon bort dom och sen trär hon på dom igen, min stora tjej!
Både igår och idag så har hon även suttit och myst i knät och den händer verkligen aldrig annars när hon mår bra, hon har inte tid och sitta stilla då. Men nu har vi suttit och kramas och tittar på tv tillsammans, så himla mysigt. Längtar tills hon vill sitta och titta på nån tecknad film och mysa i soffan med mig. Så det är det enda som är possitivt just nu med att hon är dålig. Annars är hon ganska grinig, trött, hes som bara den, riktigt roligt och lyssna på! Men det är klart hon får vara det också, hon kan ju inte säga att det gör ont eller så. Men om några dagar är hon bra igen.
Hoppas hon sover lite bättre inatt också, hon somnade vid 21 igår och vakna vid 05 imorse och ville inte somna om... Så nu ska jag släppa ut Bamse på baksidan så han får kissa lite och sen ska jag nog ta och sova. Jesper jobbar ju kväll så han slutar vid 02 =( vill att han ska ha ett tag jobb så man får lite kvälitets tid på kvällarna när Tova somnat... Sitta och mysa framför tv och så...
Hej Svejs!

Sessan sover middag i vagnen (hon som vill sova sittandes)
 

Påpälsad inför promenaden med Bamse ikväll

Massa olika bilder

Hmm... anacka om att tappa inspirationen... 
Veckorna går rätt snabbt. Orkar inte planera in så mycket, är mest trött hela tiden. Vitaminbrist? Vintervädret som gör sitt? Jaa undra va de kan va, fastän man får sova ganska bra så känner sej kroppen ändå inte nöjd.
Var på öppnis igår iaf som Jesper ändå skulle till jakobsberg. Tova kom på att hon kunde åka i gåvagnen där med och tyckte att Ronja kunde dra henne hehe!  Sen har hon börjat få äta själv och de går väl lite si och sådär med det!
Mormor var här igår och hämtade gardinerna så hon kn sy upp dom åt oss =) 
Nja... näe nu ska jag göra nåt vettigare tror jag...  



Åka vagn på öppnis hehe =) Inte så snäll bara som slår ronja me hammaren
  
Älskar och sitta i sin låda
 
Äter mat själv =)
  
Jag och min älskade sessa <3
 

Från helgen

I torsdags kom svärmor och svägerska hit och hälsade på över helgen. Det vr mycket trevligt!
Dom fick träffa lilla Tova som inte är så liten längre. Vi var i väg på Ikea, Cervera, Väsby centrum, Sollentuna centrum och lite över allt på både fredagen och lördagen. Vi letade gardiner till vardagsrummet och köket. Fick även en gardinstång av svärmor till vardagsrummet. Vi har inte tänkt lägga ut pengar på det än som det finns viktigare saker just nu. men den blev jätte fin och passar bra med resten av vardagsrummet. Det blev även gardiner från ikea. Och en frukt/sallad skål och duschstång och draperi från Ikea.
Och Tova fick massa fina pressenter från farmor och faster, kommer bli super bra till våren. Var en jacka, vantar och mössa och sen en jeansklänning och en tshirt till.
Usch vilket väder det är nu, 3 grader varmt och super halt överallt. Kunde knappt komma framåt igår kväll när jag var ute me Bamse, skulle haft på mig ett par skridskor men idag var det liiite bättre som det tinat lite mera.
Idag blir det att åka och handla lite mera mat och en borrmaskin tror jag så vi får upp en Välkommen skylt vi fick av svägerskan och sen sätta upp rullgardiner som vi köpt till vardagsrummet. Kommer bild på det sen när mormor sytt upp gardinerna så det är lite ordning på det.
Hoppas det blir bra när dom kommer upp. Jag har ganska svårt att föreställa mig saker på en gång om det blir fint eller vad man vill ha utan jag behöver tid och vänja mig vid det först. Så det kanske tar ett par dagar innan man kan säga att det vill jag ha där eller de kan bli fint om man gör så... Har nu kommit på tror jag hur jag vill ha i hallen iaf.
Hmm... Ja vad ska man mer skriva...
Ni får gärna säga vad ni vill läsa och komma med tips på vad jag ska skriva om, ni kan även kommentera inlägg m.m. =)
Kommer ltie bilder från sista dagarna


Hej Svejs!!!


Förstår inte varför hon jämt ska sitta i lådan hehe


Somna sött ute på promenaden 
 

Hon har blivit sååå stoooor
 
Fin bild som faster tog!


Fått massa gjort

Idag har vi fått mycket gjort. Bytt sängkläder till Tova och Bamse, bäddat rent i gästsängen, tvättat massa handdukar så dom också är rena, lagat mat, vart ute och gått ett par gånger, trännat lite på crosstrainern, lagat mera mat, plockat ordning i gästrummet, busat och så. Tova tycker det är massa kul och få smaka mat från min gaffel, då kan hon äta både potatis och kött men just kött är lite svårt för henne ännu, för även om den är en pytte ytte liten bit så är det ju ganska hårt, men det gick ganska bra ändå =)
Imorgon ska vi försöka ta oss till öppna förskolan kl 13 och sen på kvällen kommer svärmor och svägerska hit och stnnar över helgen. Jesper jobbar kväll så snälla lillebror ska hämta dom vid arlanda, jag kan ju inte som Tova redan har gått och sovit då...
Näe nu ska jag lata mig i soffan och njuta av lugnet som Jesper jobbar och Tova nyss nattat...

Hej Svejs!!!

Allt på samma gång...

I söndags fyllde Jesper år=) Jag och Tova klev först upp och gav henne gröt och sen gick vi ut med Bamse, sen lämna vi han och gick vidare till hemköp och handla lite saker åt Jesper. Ett paket tulpaner, en vas och en ask toblerone som vi även köpte inslagningspapper till. Sen så fixade vi frukost åt honom också innan han skulle till jobbet.
Sen igår så gick vi även och handlade igen, men då var det lite grejer som fattades till smörgås tårtan ocg vanliga tårtan. Sen har vi ingen visp än heller så jag började göra grädde och det var så sjukt jobbigt så lillebror vi komma och lämna en från mamma och sen fick han även sanda och fixa lite grejer åt mig, tur att man har en snäll lillebror ibland =) Tova har vart gnällig och tycker inte alls om att jag göra andra saker än att vara med henne. Hon vill ha ALL uppmärksamhet JÄMT! Lyckades iaf få klart smörgås tårtan ganska snabbt och tårtan vart klar nu i morse, behövde lite fler ägg som jag fick gå och handla på hemköp igen, redan stammis där haha. Gjorde iaf klart tårtan också.
Idag har Jesper vart och hämtat våran dreambox, sen har vi lämnat in min kamera som råkat gå sönder, sen var vi på bvc och vägde och mätte henne, en 10 mån kontroll. Sen kom hela stora tjocka familjen och fika och fira Jesper.
Imorgon blir det nog ganska lugnt och sen på torsdag kommer svärmor och svägerska och stannar över helgen. Idag kom även två paket som jag beställt, ett paket åt Tova, en tröja och ett par byxor och sen en ny kudde åt mig *lycklig*
Ska även försöka hinna med öppnis på torsdag tänkte jag.

Näe nu ska ja försöka sova lite, är jätte trött. Tror (hoppas iaf) att Tova kommer sova länge imorgon som hon somna strax efter kl 21...

Recept från Tony Andersson 
  


Dumlekolakräm, hallonmousse och chokladgrädde, dekorerad me dumlekola och gelehallon

Hej Svejs!!!

Lite bilder

Jag vet att jag är dååålig på att uppdatera men har verkligen fullt upp nu. Tova kryper, ställer sej upp, går längst möbler m.m. det är full fart på henne heeela tiden. Inte en lugn stund, bara jaga jaga jaga... Sen står hon och skakar galler vid trappen, hon vill ju sååå gärna krypa i trappen men de fåååår hon INTE.
Nu är nästan allt iaf uppackat och klar, bara lite pärmar, papper m.m. som det ska bli ordning på.
Sen är det hyllor, klockor, mattor och gardiner, lite smått och gott för att göra det hemtrevligt som är kvar.
Här kommer iaf lite bilder

Tova leker
 


Tova myser i soffan


Vårat vardagsrum. Tovas lekhörna till höger och Bamse har sin fäll och leklåda på vänster sida 

Leker
 

Hjälper till i klädkammaren
 

Skakar galler :P
 

Klättra i varukorgen på vagnen


Hjälper till (?) i köket


Hej Svejs!!!

Första natten!

Jahopp, då har man sovit första natten i nya huset =) Sov ganska bra men alldeles för lite. Vi höll på enda till kl 12 ellerl då la jag mig i soffan och vila lite (somna) och gick sen upp till sängen vid 2. Jesper jobba på till 3-4 och sen la han sej.  Sen ville Tova kliva upp strax innan 6. Bara kliva upp och vara glad! Hon sover dock middag redan nu, hon somnade ganska sent hon också igår ¨å hon är nog ganska trött.
Idag MÅSTE vi köpa lampor, som det är vinter ute och mörkt större delen så måste vi fixa lampor så vi ser något, har nu 2 lampor bara, en i vardagsrummet och en i hallen. Men måste ha till sovrummen, köket, hallen upp m.m.
Har börja fått lite ordning iaf men har inte ens hunnit kolla nåt i kartongerna vi packat. Har bara satt ihop soffa, tv, tv möbel och köksbordet och packat upp alla påsar och sånt vi hade packat i. Måste även åka och handla mera mat, toa papper m.m.

Näe nu ska jag nog stoppa lite mat i magen och sen sparka upp pojkarna så vi kan fortsätta med det nödvändigaste.
Hej Svejs!!!

Nyårs dagen...

Igår åt vi massa gott, vart hummer till förrätt, oxfile till varmrätt med potatisgratäng och sås och sen exotiskt fruktsallad till efterrätt. Mums!!!
Tim agera taxi igår och skjusa kompisar, store bror och Jesper och Tony. Bra att vara nykter på nyår som alla andra dricker och det inte finns några taxi bilar att få tag på förutom nu på morgonen vid 7 ungefär. Så Tim och Ployser kom hem strax efter sju imorse efter en hel natts körande. Sen ska dom upp kl 12 och så ska vi åka till huset och fixa, dom ska få hjälpa att sätta ihop tv möbeln och sen åka hit och hämta våra (Tovas, min och Bamses) sängar och skötbordet. Jag och mormor ska åka till ica maxi och handla massor och det kommer verkligen bli MASSOR!
Igår kväll var jag så sjukt trött att jag hade kunnat gått och nattat med Tova vid strax efter 7... Kändes hemskt att lägga sej innan tolvslaget ju, så jag pinade mig igenom kvällen och försökte hålla mig  vaken. Vid 23 vaknade tova till och var ledsen för hon hade hanat lite konstigt när hon sov, eller hon vaknade nog inte ens till utan var bara lite ledsen, så jag la henne på kudden igen och så somnade hon om. Själv tänkte jag att jag bara skulle vila lite till tolvslaget men självklart somna jag haha. Vaknade dock självklart av smällarna och raketerna som granngården smällde, verkligen ekade in typ. Så det var tur att jag var inne hos Tova, kändes lite tryggare ifall hon skulle vakna men det gjorde hon såklart inte =) Kan INTE förstå att hon inte vaknade men men det är ju bra iaf. Bamse brydde sej inte heller för 5 öre. Han låg i soffan på rygg med två kuddar och sov så gott så, bild kommer på han sen så ska ni få se hur mycket han "hatar" raketer :P
Tova tycker det är jätte kul att riva ut alla kläder från väskan och sen så står hon bara nu för tiden. Hon har även börjat ställa sej själv utan stöd och går längst möbler, STOOORA tjejen nu <3 Måste även lägga in en bild på mina älsklingar, hon e såå knäpp, hon ska bara åka i gåvagnen, hon går dit och sätter sej så ska man köra runt henne hehe =)
Tova och jag klev upp vid halv 7 idag, helt okey! =)


  

RSS 2.0