Orkade inte blogga igår

Kom på rätt sent igår att jag inte bloggat och så orkade jag inte göra det heller, gick och la mig vid halv 9, sååå skönt=)
Igår klev vi upp vid halv 7 faktist riktigt skönt, kändem ig ganska utvilad haha.
Sen vart det till att babysimma och det var lika skoj som alltid =) Så kul att Tova älskar att bada. Nu får dom dyka om dom själva vill. Lutar dom sej framåt så får dom dyka och annars inte så nu mer sker det på deras villkor och det är ju bra, vill dom till leksaken el va det nu är så får dom det också =)
Sen har vi bara busat och så som vanligt =) Lagade jätte god kyckling som låg i lime och charlottenlöks marinad och sen limesås till det och ris.
Mormor sliter på som vanligt i sin lägenhet med att få klart hallen, vi har sagt att vi ska ta det i lugn och ro och inte stressa men sen när man pratar med henne har hon gjort de och de och nästa gång man pratar med varann ett par timmar senare har hon slipat alla väggar m.m. Hon behöver ju egentligen inte våran hjälp att renovera hemme. Super mormor man har=)
Idag klev vi upp halv 5, JIPPI då lekte vi först och sen baka jag och Tova en tigerkladdkaka med chokladkräm till, får se sen vad dom tycker om det!
Vid 1-2 nångång ska vi till farmor, jag Tova, pappa, mormor och Tony, även Pia kommer dit också.
Får se vad dagen har med att bjuda på. Jesper jobbar tyvärr kväll idag så vi får klara oss själva...
Hej svejs!

Somna till idol kanske?

Idag började dagen "som vanligt" med att kliva upp vid 5 med busan... Lagom pigg den tiden men hon vill verkligen inte sova längre och inget funkar. Men men, svårt och inte bli glad på en gång som hon är super glad och pigg och skrattar m.m. man blir ju på såå bra humör då fastän man är trött =)



Mormor kom vid 11 så gick vi en promenad hon, jag, Tova och Bamse och sen åkte vi till ica och handla och köpte lite till fika som vi hade när vi kom tillbaka =)

Lekte och busade med Tova som vanligt sen tills Jesper kom hem och då fick han vara hemma med henne så åkte jag till jakan och hämtade åt vårat paket på Lindex =) En jäääätte söt julklänning
julklänning åt tova
Sen vart det mat och mera bus innan busan skulle nattas =)
Nu blir det strax sängen, är sååå trött som man kliver upp i ottan och inte sover nån middag, det har förresten inte Tova heller gjort idag... Imorgon blir de iaf babysim *JIPPI*
Nattinatt

Rolig dag

Idag har det vart en ganska rolig dag om man bortser från morgonen. Vi mötte upp Anna och Ronja vid 9 i centrum och gick till öppnis. Dom fick leka i "pölen" och sen så vart de sångstunden som Tova inte alls gillar så mycket, hon tycker det är roligare att titta på dom andra små barnen hehe! Försöker verkligen få henne att titta på mig men icke. Varför titta på mamma när man gör det hela dagarna annars?? =) Sen vart det macka till mellis och sen centrum så hon fick sova lite middag, som hon vanligtvis sover middag kl 9-10 så blev det lite konstigt. Men men, jag hittade iaf mina (tovas) byxor som jag letat efter så mycket, kosta dessutom bara 50:- =) Sen sov hon ganska länge i bilen och när vi kom hem så det fick bli till att åka till mormor innan hon fick äta lunch idag... Åkte dit och lekte lite och Jesper spackla lite och sen vart det lunch för henne, men den ville hon inte heller ha, fick bara i henne ett par skedar... Men frukten går såklart i... Grr jekla unge :P Sen åkte jag och mormor till Tony och Petra för att träffa deras bebis som var sååå liten. Ska hon verkligen bli så stor som Tova? Svårt o tro men det går ju såå snabbt för dom att växa upp också, lite för fort ibland =( Jesper och Tova åkte hem istället för till brorsan...
Men iaf på vägen hem från brorsan så fick jag ett väldigt fint kort från min pappa (kommer nedan) Kunde inte sluta skratta när jag såg det hehe.
Ahh det var väl lite från idag =)
Hej svejs!
haha mina knäppa älsklingar

Jippi

Madam tyckte det var dags och göra morgon 4.30 idag ohh så glada vi är för det. Försökte natta om henne, ge henne välling och så men när vi skulle vara vaken. Jesper gick ner med henne vid 5 så ja skulle få vila lite innan vi skulle upp o göra oss klara för förskolan... Han kom upp med henne vid 6 för att hon var super trött och försökte natta om henne igen men icke... Då gick jag ner med henne så Jesper skulle få sova lite också men då slockna hon i sin vagn strax efter vi kom ner. Så nu har hon sovit i en timme iaf, försökte vila lite jag också men det går ju inte när man vet att man snart ska upp och göra sej ordning, byta kläder, äta frukost, packa nåt mellis åt henne som vi har på förskolan mata henne och byta om på henne... Så nu sitter jag här också...

Vi ska möta upp Anna och Ronja i centrum för att gå till öppnis vid 9. Kommer en från kommunen (politiker?) som ska kolla och utvärdera om förskolan ska få finnas kvar, och det hoppas jag verkligen den får för det är så himla fint där och Sofia som håller i den är så himla duktig och allt är toppen bra där så det är riktigt kul att gå dit! Men snart får vi inte gå på babyöppet längre som det bara är upp till 8 månader.

Måste lämna tillbaka skorna och byxorna idag också, ska seo m ajg hittar några andra skor som passar bättre och sen leta efter ett par vita mjukisar, jag vet att Lundmyr har fast dom är ganska dyra men jätte mysiga och fina.

Får se hur resten av dagen slutar =)
Hej svejs!

stackars busan=(

Idag har det väl vart lite si och sådär. Ville inte somna om efter 5.30 så då mös (hon lekte) i sängen fram till halv 7 då klev vi upp och busade ner istället, hon fick flaskan som jag var trött och hon inte så värst pigg heller. Kl 8 somnade hon (en timme tidigt) och sov sin fm lur, och den varade i 2 tim 20 min. Ungefär dubbelt så länge mot vad hon brukar men men, fick en glad liten unge efter det. Hon hade ett smile på läpparna när jag tog upp henne ur vagnen. Så himla mysigt och se henne sån, då satt vi oss i soffan och mös lite mera och sen fick vi inviga nya jackan när vi gick ut med vovven på lunchen. Var toppen fint väder, strålande sol och blå himmel =) Efter promenaden gick det bara utför med Tovas humör, men som jag kände så har tanden nu tittat fram på eftermiddagen, så det är nog därför. Sen vart hon så lugn men ändå gnällig så då satt vi på Skönheten och Odjuret och titta på, men då var det myyycket roligare och pilla på lapparna på gosedjuret och täcket.
Jesper har även satt in den bakåtvända bilstolen nu också så det vart en premiärtur i den för att åka och hämta mormor och sen vidare för att kolla på målar prover så hon vet hur hon ska göra i hallen. Vart en vit med ljus ljus ljus blå inslag i och sen ljus ljus blå på garderobs dörrarna, blir nog riktigt snyggt =)
På vägen hem efter vi lämnat mormor så börjar Tova kaskad spy i bilen, har aldrig hänt henne förut så hon vart nog lite chockad också och super ledsen och dygn sur. Känner sej så himla hjälplös när man bara sitter där och inte kan plocka upp henne =( och självklart ska dom asfaltera då så det tog oss en evighet att komma hem, måste dom göra om alla korsningar till rondeller och samtidigt dessutom=( men men vi överlevde resan iaf (förutom bilen som stinker apa) hem och bada vart det iaf för Tova och då var hon så himla glad och som vanligt kan man tro att jag också hade badat i baljan med alla kläder på. Så himla kul att hon älskar att bada och plaska så mycket och att hon inte bryr sej om det skvätter i ögonen och så =) Sen vart det pyjamas och en macka i soffan och mysa=) Nu har hon nyss fått välling och nattat så får vi se hur de går. Tror nog hon vart åksjuk som det var en ny stol så hon sitter mer upprätt + att hon fått för "mycket" vätska idag (inte velat äta mat)
Imorgon blir det öppnis kl 9-12 och sen hem till mormor och spackla och försöka göra rent bilen så den inte stinker så mycket. Hoppas vi hinner förbi bror med flickvän också för att kika på lilla bebisen också =)
En bild från promenaden =)

Shoppat lite idag

Dagen började med att jag fick sovmorgon och det var såå skönt =)
Sen vart har det inte varit så mycket mer, vi var ute och gick på lunchen och  sen bara slappat.
Tova är inte allt för pigg och glad, som hennes 4.a tand håller på och spricka fram.
Sen vart de lite shopping i outlet oxå =) vart två tröjor mer som ja inte har kort på men här kommer iaf lite av de ja köpte, Fix jackan fick jag för 450 istället för 600 som det var den sista dom hade =) Den kommer hon även kunna ha i vår/sommar som det är uttagbart foder i. Skorna var svart/begie. Kaxs tröjan är mycker ljusar i verkligheten också.  Alla kläder är i stl 86
här kommer bilderna.
Hej svejs kanske skriver mer ikväll!

Faster...

Inatt sov Tova ganska bra, hon vakna inte förrän 4 i morse och åt och sen så var det lite si och sådär med sömnen framöver.  Men vi klev upp iaf vid halv 7 så det kändes skönt iaf. Då ringde Tony på pappas mobil o berätta att dom fått barn =) en liten flicka blev det så jag tror dom kommer få sjukt kul sen framöver =) Kommer röja loss och göra deras pappors liv oroliga hehe =)
Träffade även Anna idag för att gå med till förskolan och det var trevligt och se henne och Ronja, Ronja har blivit sååå stor =) Tyvärr så var det väl inte deras toppen dag idag och jag fick veta varför Tova inte va så possitiv idag, hennes 4.e tand håller på o spricka, den syns suuuper bra men känns inte än. Så den kommer nog snart =)
Som tur var så hämtade älsklingen oss där och Tova fick köra lite bil också =)
lära sej köra tidigt =)
Sen vart det hem och mata henne med stuvad potatis med lax och ärtor som hon tyckte va super gott =)
Sen åkte jag iväg med mormor till outlet för att kika på kläder till "pysen" hitta lite gulligt som ligger i ett paket och väntar på att vi får komma och säga hej =)
Näe blri nog en tidig kväll som vi ska till mormor imorgon och spackla förhoppningsvis så vi kanske kan kolla färg på torsdag =) Ska även köpa lite grejer åt Tova imorgon, bla en tröja, ett par skor m.m. =)
nattinatt

Renovering

Morgonen har inte börjat bra... Toav tyckte det var dags att gå upp kl 5... Så Jesper gick upp vid halv 6 med henne så fick jag ligga kvar och sova till 9, men det kändes som en kvart bara=( sen fick han sova till 11.
Sen vart det att åka till ica och handla barnmat, frukt pure och kvällsvälling åt Tova sen hem och hämta Jesper och Tova och åka till mormor och fortsätta med renoveringen. Hon ville hellre stanna hemma och pilla ifredags än komma hem till oss och äta lasagne, hon tycker det är super kul och få det lite ljusare och finare hemma hos sej. Nu har vi fått bort all tapet och ska bara fin putsa väggarna lite innan det är dags och spackla =) Så det går framåt i långsam takt men det är bara för att vi tar dom dagar Jesper är ledig och på kvällarna ska ju Tova sova och hunden ska ut och så. Det är så skönt att man kan göra lite då och då utan att behöva skynda sej så. Ingen brottska som skönt är. Vi har sagt att vi ska vara klara innan november är slut bara, men det lär ju gå snabbare! =)
Nu har vi nattat Tova och gett henne en fjärdedel välling så får vi se om hon blir lite mättare på det, men vi börjar lite så vi inte byter ut ersättningen mot välling på en gång ifall magen reagerar konstigt på det.
nääe nu blir de tv =)

Lördags mys =)

Idag vaknade Tova runt 5 och ville inte sova mer så vid 6 klev vi upp ur sängen som det inte var någon ide att ligga kvar... Då fick Tova lite gröt och sen vart det till att sätta en bröd deg innan vi skulle ut och gå.
Jesper ville gå till ica vid 7 men dom öppnar inte förrän vid 9 så det var ingen ide, kan ju inte stå där ute och frysa i 1 1/2 timme, men det vart iaf en mysig promenad så där på morgonen. Det var sååå tyst och lungt ute, mötte inte någon alls! Sen vart det att baka ut degen när vi kom in och låta den jäsa igen. Så våran frukost vart rätt sen, runt 9 tror jag det var som brödet skulle gräddas i 30 min men gott var det =) Tova fick även en macka med smör då också som hon pillade med men det mesta hamnade på golvet så Bamse fick sen.
Tyvärr blev det inget babysim idag som vi inte hade några vinterdäck på och Jesper ville inte köra med mig och Tova i ifall det skulle vara för halt, har dessutom ganska breda däck(?)
Jesper och pappa fick istället åka till garaget och byta däck på bilarna medan jag och Tova började förbereda middagen.. Det blev kyckling med mango sås och griterade pommes, ganska gott men annorlunda rätt. Hitta receptet från en låda vi hade och då stog det att det var en exotisk måltid och det är nog ett ganska bra ord på den såsen, söt,sur, fruktig.
Sen har vi också skjusat mormor till hennes väninna i Sundbyberg ikväll, hon ska på middag och partaj där :P Så det blir till att åka och hämta henne sen ikväll också när hon ringer och vill hem. Vill inte att hon ska sitta och åka tåg ensam på kväll ännu mindre efter ett par glas vin. Man vet aldrig vad det är för folk ute så du skjusar ja henne hellre.

Torsdag och fredag

Igår hände det väl inte så mycket, Tova vill numer bara gå och inte ligga ner längre...
Kvällen var ganska kämpig med många uppvaknande och tillslut tog jag upp henne så gick vi ner till soffan och då somna hon på en gång i min famn, var såå mysigt! Händer inte så ofta att hon ska sitta och mysa sådär.
Idag har vi först tagit en mysig promenad, Jesper, jag, Tova och Bamse, var så himla skönt väder dock lite halt på vissa ställen efter nattens snö. Sen bar det av hem till mormor för att börja renovera hallen =)
Så nu har vi rivit all tapet och börjat putsa väggen på all små tapet klister m.m. Blir till att fortsätta på söndag.
Vi ska ta bort allt, måla, fixa nya lister och lyckas förnya garderobs dörrarna, men det verkar finnas hopp! Jesper har även fixat så mormor inte har sjuttioelva meter långa sladdar till telefonen m.m.
Tänkte att vi skulle försöka göra klart hallen innan advent och sen kanske fortsätta i vår med dom andra rummen, men vi kommer absolut inte ta oss på köket iaf hehe=)
Känns kul och kunna få hjälpa tillbaka lite till världens bästa mormor =)
Ikväll vart det lasagne, idol och tårta (fast inte för min del då då som jag inte äter varken grädde eller choklad)
Imorgon ska Jesper gå upp med Tova så jag får sova ut lite, men då kommer man säkert inte alls att kunna sova hehe. Sen vid halv 12 blir det babysim steg 2. Ska bli så kul som Tova älskar att bada och plaska. Så det är "väl slösade" pengar.

Tova kan gå

Tova har gått idag, från vardagsrummet till köket! visserligen med till balans hjälp genom att hålla händerna men ändå=) Stora tjejen, det går ju så himla fort med allt, händer nåt nytt vaaarje dag. Stackars pappa som inte får vara med om allt nytt=(

Hon har vart lite små slö idag men det har nog med tänderna att göra och att hon sovit ganska lite middag.
Var även på bvc idag där det var en logoped men tyckte det inte att det gav så mycket.
Näe nu ska jag ut med vovven och sen krypa ner i sängen.
Nattinatt

Jaa...

Alla planer vi haft gick i krasch, två gånger dessutom. Men men kommer nog nya bra hus
Har blivit sjuk o mådde inge bra igår därför jag inte skrev något. Mår piss även idag och vill bara dra täcket över huvudet men det går inte med en bebis och hund i huset...
Jesper jobbar kväll så han måste få sova lite här på förmidaggen så han orkar jobba ikväll, men han har vart anäll och tagit Tova heela natten så jag bara behövde kliva upp nu 6.40 vaknade hon och då var det ingen idee att försöka söva om henne.
Ont i hela kroppen, ont i halsen, kan knappt prata för rösten är helt borta, ont i huvudet, trött som en gnu m.m.
Tur att Tova är glad och pigg på dagarna fastän hon får tänder nu. Ena kom ner igår så nu är det bara den andra, som jag trodde skulle komma först, men shit vilken racer fart den kom ned mer, och tittat och tittat i flera dagar och då har det inte hänt så mycket men nu har den kommit flera millimeter.
Har träff på bvc idag med en logoped också så jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Ska jag gå trots att jag är sjuk? Försöka skicka någon annan men vad fan, vem vill gå dit kl 13?
Var även med mormor i kista igår, knappt något folk alls där =) Hon skulle köpa kläder åt sej som hon ska ha på lördag när hon ska ut. Sen så köpte jag en jätte fin åkpåse till Tova, en Lodger bunker. blå. Såå mysig=)

Deppad

Orkar inte skriva nåt idag, för deppig, allt e bara skit o verkligen ALLT!!!

Uhh vilket magont idag...

Vart på visning idag och det gick toppen bra, trodde de gick bra tills vi fick veta att de tydligen blivit budgivning ändå... Efter mycket om, men, tänkande hit och tänkande dit så ringde jag ägaren och gav vårat sista bud...
som dom accepterat, nu ska vi väl bara skriva papper så hoppas det inte blir några nya problem nu då utan att de går som vi vill! Då vore de *LYCKA* inflyttning blir då i december om det går som det ska. *HOPPAS HOPPAS*

Tova verkar iaf bättre idag och har lekt massor. Hon kommer inte behöva krypa för hon rullar runt dit hon vill, ser lite skoj ut. Hon kommer verkligen dit hon vill och lååångt för att nå sitt "mål" Hon rulla fram till trappen idag och föröskte dra sej upp... Hmm vart ska de här sluta haha (kallas även att utvecklas) När hon är på bra humör kan hon verkligen leka jätte länge själv på golvet, dra ut alla leksaker från leklådan, ta sej till hundens leklåda, sitta i gåstolen och dra ner allt från bordet m.m. Skit unge! men det är kul och se vad hon kan och lärt sej=)
Har provat att natta henne lite senare idag (halv 8) för att se om hon kanske sover längre inatt/imorgon...

Trött, irreterad och huvudvärk...

Dagen har bara  vart skit, tova har varit gnällig, jag irreterad och så har det blivit en ond cirkel. Hon vill inte äta (tugga) utan bara flaskan som gäller, jag har världens hemskaste huvudvärk, migrän? Ahh tror att det blivit för dålig sömna lite för länge + massa spänningar som uppkommit + såna som släppt...


Imorgon ska vi på en privat visning och jag hoppas att det är precis som vi vill ha det och att vi kan ta det på en gång, men det står att det är tillträda 6 dec... Gaah länge tills dess men men...


Då blir det till att hänga runt på Mio, Ikea m.m. och kolla in möbler, ska ha en säng, soffa, sovbord, köksbord med stolar m.m. vi ska köpa ALLLLT och det kommer bli skit kul! Och fördelen är om det är leveranstid så kan man se till att det kommer då och det är ju bra. s¨nu h¨ller vi alla tummar, tår och tassar!!!
Tova sover nu fär natten, tills det blir nattmål och jag ska faktiskt också lägga mig i sängen nu och se om jag kan sova lite så kanske huvudvärken släpper också.
Så nattinatt!!!!

Fredagsmys

Början på kvällen/natten var väääldigt orolig för Tova, hon vakna ett par gånger och var ledsen och vid 23 nångång vart hon super ledsen och gick inte att trösta alls, vi provade allt, sjöng, vagga, krama, mata m.m. Hon åt inte heller sitt kvällsmål som hon alltid gör, men det gör väl troligtvis väldigt ont i munnen och spänner mycket...
Men iaf så somnade hon tillslut och sov enda till hunden väckte henne, han satt sej brevid hennes säng och kliade sej och bankade i golvet samtidigt och sen när han kliver i och ur sin säng så knakar den jäätte mycket så man själv inte ens kan sova, men hon hade nog ändå vaknat då nångång för att äta lite, hon åt en flaska och somna sen om i vanlig ordning och sov till strax efter 6, då fick hon komma till våran säng och mysa tills strax efter 7 när vi klev upp. Så det har varit en toppen natt ändå trots dålig start på kvällen. Trodde aldrig vi skulle få sova så "bra" =)
Sen vart det gröt till frukost idag och det fick hon i sej oxå, sen har vi busat och sen har hon sovit middag som vanligt vid 9 (sover oftast 1 timme då) Sen på lunchen följde snälla lillebror med ut med hunden och han fick dra vagnen =)
Hon har även ätit mat till lunch så det verkar vända nu och hon är helt som vanligt idag, busig, pilla på allt, låta massor, slå och sparka på allt =) Just nu har hon väl snurrat minst 100 varv fram och tillbaka över heela vardagsrumet, hon hittade även hundlådan med leksaker istället för att ta sina egna...
Ikväll blir det grillning (årets sista?)
Imorgon blir det nog fika hos Brorsan, Petra och pysen i magen och spana in deras nya vagn =) och på söndag ska vi på visningen och fika hos Jompa och Vicky som bor precis där brevid =)
Här kommer lite bilder från pilliga damen som kommer dit hon vill och hunden
ligger under bordet på vovvens plats och pillar softar i gräset i väntan på lillebror älskar att pilla på lappar har tagit sej enda till vovvens låda o försöker sno hans leksaker hehe tim ute med vagnen mysigt i vagnen

Phu...

Morgonen började med att ringa barnläkarmottagningen som doktorn igår hänvis oss dit i dag. Fick komma dit vid 11 och det gick bra, vägde och mätte henne igen och upptäckte då att 2 tänder håller på att spricka fram i överkäken nu, så det förklarar nog att hon är gnällig, inte vill äta, sover dåligt m.m.

Efter det tog vi en sväng till väsby för att kolla på ett radhus utvändigt och det såg gräääsligt ut, men billig månads kostnad... Sen kom vi hem och fixa lite och som vanligt hamna man på hemnet sen för att kika runt ifall det har kommit in något nytt igen.
Det fanns ett annat radhus som vi vart jääätte intresserade av som vi ska få kolla på söndag fastän det inte är någon visning då, men vi får VIP haha! Men det verkar toppen bra och är suuuuper nära våra kompisar, kan nästan vinka åt dom från våran tomt då. Vore hur bra och perfekt som hellst *hoppas hoppas* nu bara att det ser lika bra ut på söndag och att vi får köpa de innan budgivning och så! Finns ven en jätte bra plats i huset som Bamse kan få ha som sitt eget ställe =) Åhh längtar till söndag... Det bästa är att vi har en bra summa pengar över då så vi kan köpa alla möbler vi vill ha från början m.m. =)
Sen åkte vi till babyland för att brorsan och Petra skulle hämta ut deras vagn som kommit och så köpte jag nytt skötbord underlägg att ha som den andra är så svår att göra rent, sen vart det några till skedar till Tova och en ny drick pip till hennes pipmugg. Juste de, beställde även en ny varukorg till vagnen som förhoppningsvis inte släpar i backen så fort man har något i den...
Näe nu blir de väl att gå ut med hunden och sen sova kanske, försöka ta vara på den lilla sömn man kan få nu när Tova vaknar hela tiden...

en till tävling =)

"Jag tävlar hos Familjen Larsson/Sjölin om en personlig sagobok från Sagor och Ting. Tävla du också!"



tävla du oxå!!! =)

Tääääävling =)


"Jag tävlar hos Familjen Larsson/Sjölin om en personlig fotokalender från Önskefoto, var med och tävla du också!"





Hoppas vi vinner nu ;) Roligt att vara med i en tävling som vore en utmärkt julklapp :)

Doktorn idag...

Så nu har vi varit hos doktorn med Tova idag då, igår hade hon ju ca 38,5 och idag var tempen uppe på 39 grader och då tyckte jag det var dags att åka dit. Doktorn gjorde ju inte speciellt mycket förutom att titta i öronen, men va fan, det är ju näsan hon är täppt i och det är maten hon inte vill äta... Varför kollar dom inte i näsan och halsen för då??? Fick iaf efter mycket tjat göra ett crp på henne och det visade inget men nåt skit är det hon har iaf, även virus... och idag har hon ätit hälften av dags rasonen på mat och då bara flaksa. Hon är suuuper gnällig, vill inte sitta och äta gröt el så, inte mycket som duger förutom när man leker massor och hon får flyga runt, men hon behöver ju ta det lugnt när hon är massa sjuk ju... =/ hon har även vilat ganska bra idag och det är ju bra.
Som tur är var hon super lätt och nöjd på vårdcentralen och gnällde ingenting då som tur var för min skull.
Men imorgon blir det till att ringa barnläkar mottagningen och se till att dom kollar henne i nästan och halsen iaf.
Jaaa, vet inte riktigt vad jag ska säga om doktorerna här omkring längre... dom sista vi träffat har bara varit skit
Hunden mår iaf bra och har inte märkt något mer droppande där iaf!!!
Blir nog en tidig kväll som stumpan hållt oss vaken ganska mycket inatt...
leker med hennes klistermärke hon fick efter dom tagit stick i fingret

Uträttat en del idag...

Idag har vi vart hos veterinären, lämnat kissprov, tagit kissprov m.m. stackars vovve men han verkar inte så sjuk så det är nog inget, är nog bara lite hönsmamma... hehe =)
Tova har feber idag med men vi tog ändå en sväng till jakan som jag och Jesper var tvungen att aktivera våra koder till bankomatkorten, lunchade även med mamma och mormor i jakan, mormor och Jesper åt varsinn macka och jag åt en bakad potatis med kyckling och det var så sjuuukt gott! Sen vart det ett par moccasiner åt Tova så nu vart det rally fart i gåstolen, när man fick bättre grepp =)
Jesper fick akut skynda sej till jobbet och jobba ikväll men då fick han vara ledig imorgon istället (förhoppningsvis)
Jo det var väl lite kort från dagen... just det, vart även en halkmatta så vi kan duscha lättare med Tova och inte bara bada henne i baljan =)
nu blri de läggdags, e riktigt trött, nattiantt!!!

Uhh ingen rolig dag, alla barn sjuka...

Idag har mormor  varit här och det var mycket trevligt, vi gjorde pizza till lunch!
Jesper jobbar kväll för att ena killen skulle till London annars skulle han jobbat morgon men det är klart man ställer upp för varann på jobbet.
Sen på middag promenaden följde Tovas morfar med ut med Bamse så han fick rulla barnvagn :P
Sen ikväll så kändes Tova varm så vi tog tempen på henne och hon har feber igen och allmänt kinkig såhär på kvälls kvisten men nu sover hon iaf. Bamse är också även dåligt och verkar läcka urin eller något, blir iaf blöta fläckar från där han legat eller suttit så det blir till att ringa veterinären imorgon. Suck alla barn ska vara sjuka samtidigt hehe
Hårt och vara två barns mamma :P

Söndagsmys

Idag gick Jesper upp med tova så jag fick ligga och dra mig i sängen och det var såå skönt=)
Sen gick vi en runda i spåret idag med och sen vart det storstädning, damma, dammsuga och skura, byta ut alla sängkläder m.m. och tvättat typ sjuttioelva maskiner med tvätt...
Sen har Jesper och tova lekt flygplan och precis när hon flyg fram till mig och as garva så spydde hon rakt på mig, kan ju bara säga att de INTE smakade gott. Så det fick bli en dusch för mig och Tova medan Jesper fick åka och handla pizza deg. Och efter det så klädde vi på oss och Jesper fick ta tova i bärselen så gick vi ut med Bamse plutten igen. Och sen vart det matdags!
Sen kom mamma och mormor hem från Rhodos och det vart rena julafton här, massa kläder åt Tova, en panda nalle, cubanska cigarrer, och en Absolut Vodka 1 1/2 liter och 1 liter Bacardi Grand Melon som är sååå god=)

Babysim 1 avklarat =)

Så nu var det sista gången idag som det var babysim, fick dyka, "simma" plaksa och leka, fick även prova att bada runt i badring och det var riktigt roligt=) Sen efter fick vi ett fint diplom också =) Dyken gick suuper bra och hon tyckte inte det var läskigt över huvud taget så det var riktigt skönt, sen så verkligen älskar hon att bada och plaska, så himla kul och se och då är det klart man ska uppmuntra det också!

Nu är det 2 veckor till nästa kurs börjar, babysim 2. Vi valde att gå nästa kurs också som instruktören är så himla bra och så man lär sej att lära Tova på rätt sätt, så det känns lite tryggare att gå dom här kurserna först!
Får se om vi bara simmar själv sen efter nästa kurs eller om man går en till...
Sen efter simmet så gick jag, jesper, tova och bamse en promenad i spåret och det var jätte skönt och fint väder så nu är hunden trött och tova har nattat, är själv jätte trött så det blir nog en riktig tidig kväll idag...
Juste gårdags kvällen var suuuper mysig och rolig. Var hemma hos en jobbar kompis med resten av gänget. Skulle mötas vid halv 7 tiden så jag och Jessica åkte dit så vi var där runt kvart över 6 och dom andra kom inte förrän efter 8, så det blev sen mat m.m. och då hade man redan fått i sej ett par breezer (min drog) och började bli riktigt trött, men iaf så åt vi och hade super skoj och redan vid 23 åkte vi hemåt som vi var så himla trötta...

Uhh vilken natt =(

Natten har inte alls varit bra. började med att tova vakna vid halv 10 och jag försökte söva om henne fram till 10 utan att lyckas. Hon bara skrek och var ledsen =( När hon fick komma upp i knät och hon märkte att jag inte försökte söva om henne slutade hon va ledsen, sen efter en stund la vi oss i våran säng och då var hon lite gladare. Efter en stund när hon började bli trött, gäspat och gnuggat ögonen försökte jag lägga ner henne igen, men det gick inte.. Så vid halv 12 fick hon lite mat och då somnade hon på en gång, men hon skrek flera ggr i timmen under heeeela natten utan att själv vara vaken och självklart stog jag och jesper där som två hökar för att se om vi skulle plocka upp henne, men hon sov ju... Stackars lillan, undra vad det är med henne, hon har ingen feber eller så...
Från typ 6 låg hon och prata i sin säng och vid halv 7 klev vi upp och hon har varit hur glad och pigg som helst idag.
Min lilla älsklings tjej, tycker inte om och se när hon är ledsen =(
Sen har vi väl bara myst och handlat idag, strumpor, sockor och vanthållare från Lundmyr, älskar det märket!!! Sen vart det några cider också...
Har även lagt in en bild från tovas säng som den såg ut imorse när ja plocka upp henne=)
Näe nu ska jag i väg och ha lite kul!!!

Såhär såg tovas säng ut i morse och så låg...

100media_imag018 (MMS)

Såhär såg tovas säng ut i morse och så låg hon på sidan i mitten på sängen. Hon har även sparkat upp spjälsängskanten.


Ingenting

Dagen har bestått av ingenting...
Bara vart och handlat, lagat mat och lekt med Tova, det var nog allt...
Hon har vart väldigt kinkig idag med och det är så frustrerande när man inte vet vad som är fel... Eller hon är väl kanske inte så kinkig bara att man är van att hon aldrig gnäller något så jag tror om någon annan skulle höra henne så skulle dom nog inte ens kalla det gnäll, men för oss är det väldigt mycket som vi är så himla bortskämda i vanliga fall med att aldrig höra gnäll... Vi har ju världens snällaste och gladaste flicka. Hon har börjat med sitt "BRR" idag och nu har hon verkligen fått in klämmen med tungen, man kan verkligen inte hålla sej för garv då, ser så himla kul ut!
Jag sa "Hej sötnos" och då fick jag ett riktigt BRR av henne haha, gullig tjej de där :P
Hon har ingen feber eller så och jag kan inte se om det är några tänder på G heller, så hon kanske bara har någon lite gnälligare fas?
Men på lördag ska vi iaf simma igen och det var ju sååå länge sen så det ska bli kul, är tyvärr sista gången för den här kursen men vi har bokat in nästa oxå som börjar den 23 oktober, längtar redan!!! Och så får ju Tova träffa andra barn där =)
Imorgon har jag en ledig kväll och då ska jag träffa några från jobbet, ska bli roligt! Var länge sen. Så då måste jag till systemet och köpa några cider oxå, Mmm vad gott! Jesper är "barnvakt" hehe =)
Undra om man kanske ska ta och natta tidigt idag, vore skönt så man är pigg imorgon=)
Undra om det ens är någon som läser här??? Haha jaja vi hörs imorgon kanske!!

tråkig dag

I dag har vi nästan inte gjort någonting. Tova har vart lite gnällig (trött?) så hon tyckte de inte alls var nå roligt och gå ut med hunden så pappa fick bära henne istället... Sen la han ner henne och drog på henne en filt, trots att hon hade sin varma overall, men han ville inte att hon skulle frysa om händerna, men iaf så drog hon upp filten och ner med mössan och sen somna hon.  Vakna väl strax efter han åkt till jobbet sen o efter en stund fick hon en flaska istället för mat för hon åt jätte dålig med mat till lunchen så jag ville att hon skulle få i sej ordentligt som hon  vart gnällig... Sen så gick vi och myste i sängen och somna och sov i 2 timmar, såå skönt, det behövdes verkligen! Dock är stumpan fortfarande gnällig, tror det är något med magen, för vi har bytt TRE äckel blöjor idag och det brukar vara max en per dag... så hon har blivit röd i rumpan  oxå, men nu får hon ligga näck här och leka lite innan det är sängdags =)) lillebror tar bamse så vi slipper släpa ut damen i blåsten, tack snälla lillebror =) ska baka åt han när stumpan har somnat tänkte jag =)

tydligen vääääldigt poppis och ligga näck för nu är det full fart och hon är super glad=)

igår kväll

Gårkvällen kunde inte blivit mycket bättre, älsklingen fick gå ut med hunden och jag kröp ner i sängen och ttitade på DH. Sen när han kom in så fick jag en helkroppsmassage, snacka om dolda talanger :P
Var super skönt och mysigt och få bli lite ompysslad =) (han fick också massage sen =) )
Älskar dej över allt min älskling

fina overallen

såå mysig och perfekt i det här vädret! Älskar att man kan dra åt den runt ansiktet oxå =)

Spenderat dagen med hela familjen

Tova tyckte visst inte om min mat så mycket idag =( Hon fick ju smaka allt jag gjorde igår och då åt hon det utan problem, men idag dög det minsan inte. Så det fick bli en burk istället och den slank ner utan problem. Hon har börjat med sitt BRR igen o det bara sprutar slem överallt, och det är extra kul när man har mat i munnen, för det flyger ju ÖVERALLT, fattar inte hur hon lyckades men det fanns till och med i håret???

Sen vart hon så trött när vi var ute med bamse att hon fick sova lite middag innan vi åkte till jakan för att kolla fuskpolo till henne och vita tshirtar till älsklingen, kollade även efter en receptbok till småbarn, men de verkar vara för större dom hade med pannkakor, äggröra m.m. inte riktigt vad vi hade tänkt sikta in oss på än hehe!
Vart iaf en jätte mysig fuskpolo från kappahl, en fleece från kaxs, super mysig=)
Sen vart de raka vägen ut i spåret med bamse, och vi var ute nästan en timme, riktigt skönt väder var det =)
Tovas nya hobby är att dra upp mössan så den bara sitter högst upp på toppen av huvudet och sen dra ner den igen och så håller hon på... Och hennes pappa blir då galen på mig och säger att jag måste dra ner den över öronen, men de hjälper ju inte som hon hela tiden drar av den igen hehe=)
Sen vart det ett härligt bad för damens del, hon har verkligen fått till det med smällarna i vattnet nu, så jag vart nästan mer blöt än henne som satt i badet. Så skönt att hon inte bryr sej när det skvätter vatten i ögonen och munnen utan hon bara fortsätter plaska och sparka i badbaljan.

kvällsbadningen

100media_imag016 (MMS)

såhär ser man ut efter man badat Tova i hennes badbalja


Lite att fixa idag... =)

Idag vaknade Tova ganska sent för sitt nattmål, det var halv 6, kanske ska kalla de morgon mål då??? Men iaf så fick hon äta och sen fick hon ligga emellan mig och jesper och sova, hon somnade om gott ganska snabbt men sov bara en liiiten stund, vid 7 klev vi upp och lekte lite och sen var det dags för gröt. Hon har verkligen börjat tycka om gröt, frukt pure och mat, iaf spagetti och biffstroganoff =) Ska börja med kyckling idag till lunch tänkte jag, så det blir kyckling med potatis och broccoli, får se vad hon tycker om det =)
Sen blir det nog att åka och köpa en ratt till vagnen så hon har något att pilla med när vi är ute, känns som hon är lite för stor för att ha saker hängandes i suffletten. Måste även köpe en fuskpolo åt henne så hon inte fryser om sin lilla hals när vi är ute. Ska även se om jag hittar någon bra receptbok på bra barnmat som man kan laga åt henne =)
Så skönt att jesper är hemma idag så man får lite hjälp och avlastning, så han kan leka med henne och så=)
Fortsätter även leta som en tok efter hus, men verkar vara riiiiktigt dåligt med det just nu... finns bara för drygt 3 miljoner och det är lite väl mycket för oss...

Lite från idag

Nu har prinsessan somnat för ikväll.
Idag har vi vart ute och gått, fixa matlåda åt pappa som han skulle ha till jobbet, handtvättat hans mössa, GRR! Sen har jag och Tova lagat kyckling med potatis och broccoli som hon ska få imorgon + att vi har fryst in 2 portioner.
Hon kan verkligen inte ligga still längre, hon rullar åt höger, vänster, mage till rygg, hit och dit... Sen har hon lärt sej att man kan öppna lådorna i köket när man sitter i gåstolen, så hon höll nästan på att göra sej illa som hon skulle öppna två lådor så hon hade handen emellan dom då, tur att ja hann se innan hon fick ut den andra helt. Dags o skaffa sån där spärr kanske...
Hon är hela tiden där man INTE vill att hon ska vara hehe, och då har hon inte ens börja krypa el gå än haha!
Kom på en annan sak hon lärde sej förra onsdagen oxå, el det var iaf första gången jag såg de. Hon har börjat använda pekfingret för att pilla på grejer med, tex golvet, ett klistermärke på ett gosedjur och så...
Imorgon är Jesper ledig så han kan vara lite med oss, Tova tycker veeerkligen om sin pappa massor, hon börjar nästan kikna av skratt bara hon ser att han kommer in i rummet, så himla kul och se =)
Ni ska även få se en bild på Tovas ögon och hennes jääätte långa ögonfransar
kolla in ögonfransarna =)
kolla in ögonfransarna på prinsessan ;)

Måndag morgon, ny vecka och allt...

Nu har vi klivit upp för ca 30 min så snart är det dags för gröt för lilla damen. Just nu ligger hon på täcket på golvet och leker och jag har fixat tvätt och disk.
Sen så består väl dagen rätt mycket om Tova och leka med henne, blir väl en sväng med vagnen och hunden sen också. Och framför allt, leta radhus/hus. Måste ju fixa de perfekta huset som har allt det man vill ha fast som är till ett suuuuper bra pris så man kan tjäna en hacka på det sen, så vi kan köpa det absoluta drömhuset!
Visst börjar min blogg bli fin nu??? Har fått hjälp av en jobbarkompis dotter som är super duktig.
Får se om vi pallrar oss till öppna förskolan något som Tova fortfarande är täppt, fattar inte att det inte släpper och doktorn (var där i onsdags) och hon säger att jag inte ska göra något, men det har ju pågått i typ en månad nu, och ingenting hjälper, varken nezeril, renässans droppar och en nässug kan jag inte använda dom det sitter så högt upp i näsan (man kan inte se något genom att bara titta in)

Kort från dagen

100media_imag013 (MMS)

här leker hon för fullt på golvet, har blivit roligt att ta i fötterna igen oxå. Fastän hon har ett stort täcke att ligga på så gillar hon att rulla ut på golvet och ligga där


Min bebis är ingen bebis längre, både possitivt och negativt

Nu mer tycker Tova det är helt okey och ligga på mage som hon hatat massor innan. Men sen hon har börjat kunna snurra runt så ligger hon mer och mer på mage nu. Riktigt kul och se att det duger när hon själv får välja, men inte när mamma el pappa ska träna henne och ligga på mage som bvc tjatar om hela tiden, men vipps så ligger hon på mage så vi slapp träna mera med det =) inge kul och tvinga dom små till saker dom inte vill=(
Det är väl ca 1 vecka sen hon började med att snurra från rygg till mage och sen så kunde hon bara båda så nu gäller det att passa upp på henne, kan inte lämna henne i sängen längre ifall man ska springa och hämta något.
Sen kan hon även ställa sej upp från sittande om hon håller i något.
Det var den 28 spetember första gången. Och då var det att bara inse att man inte har någon bebis längre, händer lite för mycket lite för fort.
Hon sitter själv, snurrar runt åt båda hållen, ställer sej upp med hjälp, hon äter 4 måltider per dag o välling 2 gånger nu bara, på kvällen och ett nattmål.
Så kul och få se henne utvecklas, händer nästan något nytt varje dag nu, men man saknar ändå sin lilla bebis på ett sätt.

Första inlägget



Så... Nu har jag och Tova öppnat en blogg som vi (jag) ska skriva i.
Så familj och vänner kan få följa hennes utveckling m.m.

Tova är som sagt väääldigt förkyld fortfarande men inatt sov hon iaf väldigt bra, vaknade bara en gång i går kväll vid 9 och sen sov hon till 3.
Hoppas verkligen förkylningen släpper snart så vi kan babysimma igen, har missat två gånger i rad nu och jag har världens ångest för det som kursen är så himla dyr + att det är tråkigt och missa också som det är så himla kul och Tova trivs som fisken i vattnet. Och hennes nya kompis Lukas har hon inte heller fått träffa då, men det ska det bli ändring på, för Linda och Lukas vill träffa oss och leka och även åka och bada=)

Nä nu vill Tova leka lite så vi återkommer senare!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0