Lite allt möjligt

Oj vad fort veckorna går...
I tisdags var vi på öppnis och träffade Anna och Ronja =) Tova var lite avvaktande i början men sen efter hon fått mat så var det full fart på henne. Sen gick vi till centrum för att kolla lite i affärer och lunch. Anna letade efter ett par vantar åt hennes äldre dotter och jag letade efter en föeece overall, hade hoppats på att hitta nån på rea eller så man dom verkar inte göras i större stl än 80. Skulle behöva 86 fast ännu hellre 92 men men... Tova får ha sina för små overaller ett tag till, det funkar när hon har vantar på sej som den är 2 cm kort i armarna men det går ju iallafall. Sen var vi och handlade på Ica och Kakburken, var även en sväng hos mamma och hälsade på medans Jesper var och klippte sej.
Har även förberett lite tårtbottnar till Tovas kalas som jag har fryst in så länge. Blir ändå tillräckligt med jobb för att göra alla mousser, dekorationer m.m. Men det ska bli kuuuul =)
Tova går mer och mer nu hela tiden, går nästan mer än vad hon kryper. Sen så sover hon inte så mycket på dagarna heller för den delen, börjar sova bara en gång per dag eller två gånger suuuuper korta gånger beroende på när hon kliver upp. hon har börja vakna rätt mycket på nätterna nu också (2 gånger) och sen kliver vi upp strax efter 5... uhh!

I morgon kommer Malin, Lisa och Muzze hit på middag och en träff! Var länge sen jag träffade mina kollegor så det ska bli kul.

Får se vad vi ska hitta på idag, började iallafall morgonen med att baka bröd, så Jesper fick nybakat bröd på sängen =) Var väl en fin väckning?=)  Han ska jobba kväll idag så jag och barnen blir själva, ska väl ta och torka lite luckor och så när barnen har somnat... I veckan som varit har vi städade det mesta och dammat och damsugit och skurat. Jesper är så duktig när vi (jag och Tova) är borta för då får han ta tag i dammsugning och skurning av golven som det inte är så lätt med en liten Tova som ska vara med och hjälpa till och vara i vägen och hälla ut vatten m.m. Just det, hon har lärt sej klättra upp i soffan också så nu måste man passa sej så hon inte ramlar ner. För det mesta ca 80-90 % av gångerna så kryper hon baklängest ner för soffan och sängen så hon har blivit jätte duktig, hon gör det en gång och sen kan hon det bara. Vadå det är väl inga problem ser hon ut som då. Och så skönt att hon är så duktig till våran för del =)

Bjuder på lite bilder också =)

Färgad tårtbotten
 
Fått en ny mössa också ;)
 
Ska upp i soffan
 
och upp kom hon=)
 
Så söt sovstil <3


Äntligen

Äntligen börjar livet kännas lite bättre igen. Känner mig gladare och piggare igen, men det är inte så konstigt, det börjar ju bli ljusare och soligare! Redan strax innan 6 kan man se att de finns en liten springa som börjar bli ljusar och innan klockan är 7 är det helt ljust ute, så himla skönt och man blir så mycket piggare!
Så nu ska bara den förbannade snön bort oxå!
Tova går mer och mer nu och väljer nästan att gå istället för att krypa, går hon ett par steg och håller på att ramla så kan hon böja sej ner och ta emot med händerna och sen resa sej upp igen för att fortsätta gå. Det är så himla kul och få vara med henne på dagarna och se hur hon utvecklas! =)
Idag har vi haft ett väldigt puss kalas, hon kommer med vidöppen mun nästan och så ska hon pussas. Sen om man frågar "får mamma en puss" så kommer hon också och ger mig en, så sött!
En mammas kärlek till sin dotter kan nog aldrig beskrivas i ord, hon är verkligen det bästa som hänt mig!
Nu i mars som kommer så har vi verkligen fullt upp!
Börjar med nu på lördag så kommer mina tjej jobbarkompisar hit och ska äta lite och så sen helgen efter den 6 mars så ska vi på brors dotters dop. Den 12 mars ska vi ha kalas för Tova och familjen bara, sen den 13 mars ska vi hem till brorsan som fyller år och sen den 19 mars ska vi ha ett till kalas för Tova för våra vänner och några av hennes kompisar. Men det ska bli kul också, har massa planer på vad jag ska baka och så till kalasen, det ska bli så himla kul. Få pyssla lite i fred och göra något man tycker är kul! Och sen i april så fyller ju alla andra år också, Jag, svägerska, "gudfar", , kompisar och svärfar.

Så himla skönt att det funkar så himla bra att natta Tova nu för tiden igen, inga problem alls. Bara ge välling och stoppa henne i sängen så ligger hon och pratar lite och sen somnar hon. Även på natten när hon fått välling så ligger hon sjunger lite innan hon somnar om, tralal la la la, tralal la la la.... Sen blir det tyst och och Jesper sätter på tv´n (som han inte kan somna utan) och då är hon väldigt snabb med att säga Ohhh, hoo, hooo, hon säger så när hon vill nåt, eller ska ha något hehe! Bara att stänga av tv´n så somnar hon igen =)

Näe nu ska jag se på Solsidan, Hej Svejs!!!

Massa nya kort

I veckan som har varit så har Tova vart förkyld och haft massa feber (39,2) stackars lillan...
Hon har sovit 3 hela nätter den här veckan varav dom två första så skrek hon nätterna igenom, vet ej om det vart pga febern. Men inatt så sov hon ende till kl 5 och ville kliva upp, pigg och utvilad, somnade vid halv 7.7 igår kväll så det kallar jag sova en hel natt! Men det var Jesper som fick gå upp med henne då så jag fick sova lite, kunde knappt somna om först men till slut så, då sov ja enda till kvart i 8. Så skönt! Funderade en stund på om jag skulle prova somna om eller om jag skulle kliva upp. Men det vart att gå upp och mysa med dom!

I torsdag när Tova hade så mycket feber så jobbade Jesper kväll och så hade det börja bli snöstorm här och då ville jag inte ta ut Tova i det så jag ringde lilla lillebror och frågade om han inte kunde komma hit och gå ut med  Bamse åt mig i (snöstormen :P ) och han var så himla snäll så han kom hit (åka 2 mil hit i detta väder o sen hem igen) så tog han en vända med Bamse så han vart glad och fick kissa! Världens bästa lillebror! Det kallar jag att ställa upp!!! Han fick lite mat för det också ;) Men sen igår och hela helgen så är Jesper ledig så vi inte behöver ta ut Tova i denna kyla och det känns skönt. Hon är visserligen feberfri men vill fortfarande inte äta mat, hon är hes och hostig och inte alls så pigg. Gäspar hela dagarna fast hon sover middag massor och så... Men men, ringde närakuten idag och det var fullbokat så jag ska ringa dit imorgon kl 8 så vi får komma och göra ett halsprov iaf. Så vi vet om det är att halsflussen inte gått över sen hon hade den för drygt 3 veckor sen eller om det bara är virus.
Igår kväll var lillebror + kompis och en kompis till Jesper här ocg spelade tv spel och så köpte vi hem pizza allihopa och myste! Dom fick även lite muffins till efterrätt!
Idag har Jag, Jesper, Tova och Bamse bara myst. När Tova sov så sov först Jesper också på soffan och sen när hon sov för andra gången så låg jag och sov i Jepser knä, så himla mysigt! Älskar hans närhet. Känns bra och tryggt och få vara nära honom!
Vi har även satt upp två hyllor o vardagsrummet som vi har satt upp NE-lexikon och Tovas Disney böcker på.
Får se om vi ska försöka hinna med och bada Bamse och Tova imorgon så barnen blir rena.
Kommer lite nya bilder också!

            


Oj en hel vecka sen...

Ja vad har vi gjort den senaste veckan...
I torsdags skulle jag, Tova, Anna och Ronja gå till öppnis men när vi kom dit var det stängt pga sjukdom, tråkigt nog. För en gång skull hade Tova sovit bra, är frisk och var på super bra humör. Hade vart alldeles perfekt för lektajm på öppnis, allt passade ihop så bra den dagen med mat, vila och så. men det vart att vi lunchade på Wyenes istället så fick barnen sitta och leka lite med varann i varsin stol istället. Dom fick också lite mellanmål.
Sen vart det att hämta lillebror så han kunde skjusa hem oss som han skulle låna bilen. Undertiden jag och Tova var borta så fick Jesper dammsuga och skura hela huset :)
I fredags när han jobbade kom mormor och farmor på fika besök och så fick Tova ett par stickade sockor från nån släkting i Finland.
Sen i fredags kväll kom Sussi och Matte på Tacos middag och det var mycket trevligt, fastän alla var ganska trötta och hus diskussionen började spåra ur ganska rejält hehe, men kul ändå =)
I lödags gjorde vi inte någon tror jag... Jesper jobbade kväll hela helgen och igår (söndag) kom mamma och pappa och fikade. Dom hade saknat Tova och Bamse så himla mycket. tova var lite blyg för morfar först men sen släppte det. Hon fick även visa hur duktig hon är på att ta ett par steg emellan leksaker och i soffan. Sen åkte Jesper till jobbet.
Sen även igår kväll och sen idag har hon blivit modigare och modigare med att försöka gå mera själv. Idag har hon gått emellan väggarna i köket utan att ramla, gått från soffan mot tv´n. Från början imorse gick hon väl kanske 2 meter själv innan hon vart lite vinglig, men sen mer och mer mot eftermiddagen har hon gått bättre och bättre och hon förösker heeela tiden att gå. hon är så himla duktig min lilla tjej. Hon är så modig och "utmanar" sej själv hela tiden till mer och mer. En envis liten rackare :P Har hon nog från både mig och Jesper.
Hon är så himla trygg och lugn i sej själv och vi har aldrig pressat henne till att göra något utan hon har verkligen fått utvecklas i sin egen takt. Älskar min lille tjej över ALLT!
Hon har vart ganska trött dom senaste dagarna också, hon har sovit bra med middag men ändå gäspar hon emellanåt när hon är vaken, kan va 15 min efter hon vaknat och så. Men det tar väl så på krafterna och lära sej att gå!
En till sak som börjar bli till det bättre igen är att hon har blivit ganska lätt att natta igen, både för kvällen och vilan. Nu blir det inge bråk och stök utan hon lägger sej ner och somnar efter bara en lite stund. I  ett par månader har vi kämpat med att få henne att somna och hon har somnat allt mellan 20-21 med bråk och skrik, nu somnar hon runt 18.30-19.00 typ och hon visar att hon är trött och vill sova. Så det är jätte jätte skönt. Man känner sej själv mycket starkare och piggare psykiskt. Men hon är ju otroligt snäll jämt ändå nästan, så himla lätt att ha och göra med på dagarna när hon är vaken och så!


Lite bilder från veckan. Tyvärr inte så bra som linsen på mobilen blivit repig och andra kameran är på reperation.
    

RSS 2.0