Mycket idag.

Idag har vi varit på banken imorse och prata lite och sen har vi varit hos mormor och fixat, eller ja Jesper har fixat, lister, magneter på dörrarna, en lampa och så. Han är så himla duktig! Sen följde jag med mormor till outlet och kolla hallmöbler men hon hitta inte så mycket, efter mycket om och men vart den en vit hatthylla från Rusta. Men bänken hon ville ha var slut och skulle komma in igen runt den 14 januari igen. Sen vart det en play2learn vagn åt Tova också som hon numer försöker gå med den där stora som är på bilderna i inläggen innan, men den är så klumpig som den är bredare ner till men den här verkar toppen och hon tyckte den var jätte rolig.
Ska se om ja hittar en bild jag kan länka till

Just de

Har jag sagt att Tova sätter sej upp själv nu? Händer lite då och då men inte allt för ofta... Sen så sover hon hela nätter och vaknar halv 6-6 på morgonen =)
Näe nu blir det till och göra sej i ordning och sen iväg till banken
Hej Svejs!!!

Öppnis

Idag har vi varit på öppna förskolan igen efter lång tid därifrån, Tova har vart förkyld, haft halsfluss m.m. och Ronja har också varit sjuk. Men det var iaf roligt och vi fixade lite på våran tavla också med avtrycken i gips. Sen var jag på bibblan och lämnade tillbaka två böcker och sen var vi och köpte kläder år Tova som hon börjat växa ur dom hon har.

Tova har blivit så hiiimla mammig nu också. Om jag lämnar henne i vardagsrummet och går till köket säger hon mamma och blir ledsen och kryper mot mig... Hon kan sitta i sin matstol och kolla på när jag gör vad som hellst (lagar mat, städar m.m.) än att sitta och leka med sin morfar... Sen när hon är på golvet kan hon bli ledsen och krypa till en och dra i byxorna för att man ska plocka upp henne.

I morgon ska vi först till banken, sen hem till mormor och fixa lister och lite med en byggfog, sen kolla på hallmöbler åt henne och sen får vi se vad vi hinner med mer...
Just det, idag fick vi även ett sms där det stog att vi var beviljade medlemskap i brf =) Så nu är det bara att börja beställa möbler!!! =)

I helgen blir de fullt upp, på fredag ska vi på musikal, the queens sen på lördag har vi tänkt gå på julmarknad och sen på kvällen ska vi äta mat hos mormor och på söndag ska jag på julbak hos en jobbar kompis=) Hoppas bara jag hinner klippa mig innan helgen, ser för jävlig ut håret... Vill ju bli fin till julen och så =)
Hej Svejs!!!
Starka damen

Rolig lek

Tovas roligaste lek är nog när man säger till henne att hon inte får göra något, tex pilla i eluttaget el välta ut hundens vattenskål som står på golvet. När man säger till henne så tittar hon på en, garvar och sen "springer" iväg åt andra hållet ifrån mig. Ser så himla kul ut, hon får så himla brottom och skyndar sej allt vad hon kan genom att dra sej fram och så tok skrattar hon och när man kommer fram så rullar hon runt så hon ligger på rygg och skrattar åt henne hehe.


Hon sover väldigt bra på nätterna nu mer, äter knappt nångång på natten längre, utan vaknar vid halv 6, 6 och äter och vill kliva upp då, helt okey faktiskt. Men däremot har det blivit lite svårare och natta henne på kvällen, hon vill inte bra gärna lägga sej halv 7 som hon gjort i flera månader utan nu ska man vara uppe och leka fastän man är jätte trött... Allt går så snabbt hela tiden, hon utvecklas så mycket hela tiden och lär sej nya saker hela tiden. Hon kan göra imse vimse spindel, då håller hon typ händerna som när den klättrar upp och sen tar man händerna på huvudet (solen går upp) hehe ser så gulligt ut =)
Sen så växer hon som vet inte vad... Hennes stl 80 bodys är precis lagom nu, till försmå... byxorna är också korta och åker upp jätte lätt på vaderna... Så det får nog bli till och handla lite snart igen... Hon öppnar även skåp, luckor m.m. Hon öppnade skåpet med alla filmer för nån dag sen och började riva ut filmer, hon hade nog svårt o bestämma sej för vilken hon ville se. Sen försöker hon följa efter hunden upp för trappen också... Men när vi flyttar som för övrigt bara är en månad kvar till så ska vi köpa grindar och ha nu när hon är lite större och börjar kunna ta sej dit hon vill och det dröjer nog inte länge innan hon klättrar i trappen heller också. Var även ute och åkte pulka igår och det tycker hon var super skoj och speciellt när pappa sprang massa då skrattade hon super mycket, så himla kul och se att hon tycker det är kul när man gör något "extra" hon börjar bli så stor som ska leka på ett annat sätt nu=)
Kommer lite kort från sista veckan typ...

Full rulle...

Började med att jag, Jesper, Tova och mormor åkte och lämnade in hennes bil imorse. Vill inte tt hon ska ut o åka i de här vädret + att hon skulle lämna in den som det var fel på bromsarna. Sen han vi väl komma hem, gå ut med hunden, mata Tova och sen åkte vi till Babyland och Elgiganten och kika lite på vattenkokare, kaffebryggare, brödrost m.m. Sen åkte vi hem, skujsa mamma till doktorn, åkte vidare till Babyland igen, sen till jakan och bibblan, skulle låna två sång böcker som vi skulle lyssna på och försöka lära oss några barnlåtar jag och Tova =) Sen vart det hämta mamma från doktorn, handla mat, åka hem, mata Tova, äta själv, gå med hunden och laga mat åt dom andra. Efter det vart det att baka kladdkaka och nu sitter jag här med en Bacardi Brezeer och tar det lite lugnt. Tova sover sen en dryg timme tillbaka också. Hon sov hela natten och vaknade kl 6 imorse utan något nattmål, känns som att hon börjar dra ut på det själv, men jag tror det kommer något bakslag nu för jag såg att de är ännu fler tänder på G... Dom bara haglar som sagt.
Men nääe nu ska jag slappa vidare =)
Hej Svejs!!

Usch för vädret

Usch vilket väder det var ute igår... Så vi höll oss inne hela dagen. Var bara och handlade lite till fikan som vi skulle ha som vi hade namnsdag i helgen (Elisabeth) så mormor, mamma, jag o Tova firade lite=)
Sen på kvällen kom Petra, Tony och pytte och hälsa på, tyvärr så sov hon bara (pytte) Åhh dom måste komma på ett namn snart på henne hehe =) Men oj vad hon vuxit sen jag såg henne förut=)
Idag blir vi nog också bara inne, måste bada hunden m.m. som jag dragit ut på det så. Har ju redan bytt hans sängkläder och så =)
Hej Svejs

Söndag

Igår var vi uppe med tuppen, eller näe inte riktigt, Jesper gick upp med Tova runt kvart i 7 och jag låg kvar i sängen till halv 9, var såå skönt! Sen vart det dags att göra sej i ordning som vi skulle vara på Ikea när dom öppnade. Vi tog en sväng förbi Jimmy och lämnade vårat babyskydd som han köpte av oss. Och hälsa på hans pappa lite och så. Sen bar det  av till Ikea för att kolla lite på soffa och tv möbel, prova säng m.m. Så nu har vi hittat vilka sängar vi ska ha, soffa beror lite på, vi får se, mendet blri nog en U soffa iaf så båda har varsitt hörn och värka ut sej på + att man får plats många och mysa i den när man har besök. Tv möbel vet vi nog också vilken vi ska ha, men jag tycker vi ska ha en lite högre och han en liten lägre så vi får se hur det blir i slutändan. Lite svårt och veta också när man man inte kan köpa sak för sak, utan tittar på allt nu och hoppas på att det passar ihop den, men det blir nog bra tillslut. Känns VÄLDIGT kul och kunna få köpa allt nytt och fräscht och få välja det man vill ha och inte har råd och köpa. Jimmy Andersson kom även och mötte upp oss på Ikea och prova lite soffor, sen åkte vi hem och gick ut med Bamse för att sen åka vidare till mormor och sätta upp handtagen på dörrarna och Jimmy fick jobba lite med att sätta i nya eluttag. Sen åkte vi till Infra city för att äta lite "sen lunch/tidig middag" och sen kolla på EM möbler, hade massa fina soffor men jag och Jesper har väl lite olika åsikter om vilken vi ska ha, men vi vill iaf ha samma modell, tur det!  Men vi börjar iaf komma framåt med planeringen av vad vi ska ha. Har även fått måtten på vardagsrummet nu av ägaren också så vi vet hur stor soffa vi kan ha, vill ju ha så stor som möjligt=)


Tova somnade väl runt halv 8, vakna vid 5 för att äta och sov sen en timme till, sen låg vi och mös i sängen i 30 min innan vi klev upp. Tror hon börjar komma tillbaka till sina sovrutiner igen *peppar peppar*
Idag blir det väll mest städning, tvätta sängkläder, handla mat m.m. ska försöka hinna bada Bamse också så han blir ren, han säng är iaf renbäddad=)
Hej Svejs

Tittat på möbler idag =)

Ja... Gjorde väl inge speciellt fram till lunch då åkte vi med pappa till Kista som han skulle lämna in sin bil, sen lämna vi han hemma och så åkte jag, Jesper och Tova till outlet för att gå på Mio och Chilli. Måste säga att jag vart jätte besviken på Mio för dom hade absolut ingenting=( Tova vart gnällig så vi valde att åka hem därefter så tar vi Ikea i morgon när dom öppnar, ingen ide att åka dit på dagen el så som det är full smockat av folk då.
Sen kom Malin och Molly och lekte en stund och jag fick även då tips på möbler till tv´n. Så jag följde med dom hem och titta på deras och sen visa jag Jesper som också fastna för dom. Så sådan blir det nog, ska ju som sagt till Ikea i morgon och kolla på dom. Ska även boka in ett "möte" om det går med en sån där person som hjälper en att prova sängar, för vi måste ju ha ny säng också, en liiiiiite större än den vi ar nu :P
Så tv, och tv möbel med hylla är nog iaf ganska klart, köksbord är också klart för vi köper mormor, eller ahh vi tar hennes och så betalar vi nytt till henne som hon ändå vill ha mindre. Sen är det bara lite smått och gott kvar typ =)
Har även sålt babyskyddet till Jimmy=)
Kanske återkommer senare med lite mer men nu ska jag slappa lite framför tv=)
Hej Svejs

Jimmy och Jimmy.

Då har vi träffat Jimmy A och Jimmy C idag.
Mötte först upp Jimmy A i jakan som vi även skulle betala handpenningen på huset =) Handla även några öl och några cider. Sen mötte vi upp Jimmy C här hemma och så kom Tony också, så vi fika med lite lussebullar och kaffe.  Sen vart det till att åka till närakuten igen som Tova fått några utslag som kanske kan va att hon är överkänslig mot pencillinet så nu har hon fått allergi medicin istället och så har vi slutat med pencillinet. Så får se om det kommer kommer försvinna nu men det kan ju även va andra prickar. Hon har vart uppe länge nu ikväll och nattade precis kvart över 8 typ, men hon somnade som en stock på en gång. Så nu sitter jag här och njuter av  en Bacardi Breezer Mango och det är sååå gott och hälla upp en med lite is och smutta på lite då och då. Medans Jesper och Jimmy A sitter med varsin öl och så tittar vi på Idol. Imorgon blir det nog till att åka till lite affärer och kolla vad vi ska ha för möbler och så.
Hej Svejs!

Vårat radhus =)

Framsidan av huset. Stor och bra förråd.
Ganska stor framsida så man får plats med cyklar, vagn, pulka, motorcykel m.m.
Baksidan med en liten altan och markis
Även altan på framsidan och markis =)
Lekpark i mitten av gården!

Sovit hela natten

Kvällen börja väl lite si och sådär. Precis när jag skulle gå ut med Bamse strax efter 10 så vaknade Tova och ville inte alls sova i sin säng, så fort jag tog upp henne så somna hon om i famnen men när jag la ner henne vart hon ledsen igen. Höll på så i säkert en kvart men tillslut så kunde hon sova i sin säng.
Sen så sov hon enda fram till kl 6 imorse och då ligger hon som alltid på mage och tittar genom spjälorna på sängen och pratar lite för att vi ska vakna, hon pratar inte högt utan mer normalt så hon ligger hon mest och myser lite också, ingen brottom att kliva upp inte, så himla skönt o få sova till kl 6 =) Vart dock inte många timmar sömn ändå som jag kom in med Bamse vid 11 och sen kom brorsan förbi och hämta matlåda och snacka lite, fick även se kort på pytte som redan kan lyfta överkroppen när hon ligger på mage, jätte stark tjej! =) Sen kunde jag lika gärna vänta på att Jesper skulle komma hem från jobbet för annars skulle jag ändå blivit väckt 30 min efter jag somnat, men det var roligt, vi låg och prata lite och han var jätte glad som allt är ordnat och så nu=)

Men iaf nu när vi klev upp vid 6 fick Tova frukost och sen började vi baka lussebullar! Sen vart det pencillin som går ganska bra att ge som tur är, fast ibland åker det ur lite väl mycket =( men man kan ju inte begära så mycket av dom små heller...
Vi ska även träffa Jimmy Andersson idag, Jespers kompis och även Tovas syssling, han är hemma en sväng från Kosovo där han ska va i ca 6 mån. Kul att han tar sig tid till att träffa oss då när han är hemma så kort =)
Måste även betala handpenningen och till bibblan...
Näe återkommer senare, måste stoppa in lussebullarna i ugnen nu=)
Hej Svejs!

Vet nu varför

Vet nu varöfr Tova vart gnällig också, en till tand har kommit så det är lite mycket på en gång. Förkylning, halsfluss, tänder, händer massa saker och hon lär sej något nytt varje dag nästan. Hon har nu 7 tänder och tror det säkert kommer komma en till som dom brukar komma i "par" Klart man får vara lite gnällig och så, men hon är så otroligt snäll och glad och inte såå gnällig ändå, själv skulle man nog vart sängliggande då hehe!
Idag har vi vart på MediaMarkt för att titta på deras utförsäljning i tältet som har, men det fanns inget där alls nästan tyvärr... Måste ju börja stor handla nu inför flytten!
Imorgon har vi massa små ärenden vi måste göra, gå till banken, jag måste till bibblan och lämna en bok och låna två andra m.m. Får se hur pass bra Tova är till på lördag om vi kan gå på babysimmet, men jag tror nog inte hon är det tyvärr =( *SNYFT* tycker det är sååå tråkigt som hon tycker det är så himla kul och att det var så himla dyrt också men nu får vi snart ett hem med ett badkar och då kan vi bada massa där =)
Känner mig såå trött, vill bara sova, sova, sova men måste ut med vovven ikväll som Jesper jobbar kväll. Sömnen har väl inte blivit allt för bra dom senaste veckorna som Tova vart förkyld och fått massa tänder och så, men då är vi av med det till sen :P Sen när det är min tur och få sova på helgen när Jesper är ledig så kan jag ändå inte sova, kliver upp bara en stund efter dom. Känner att jag faktiskt skulle behöva få sova ordentligt två nätter i rad så man fick lite mer kraft igen. Som det är nu så somnar Tova omkring 18.40. vaknar (gnäller/skriker i sömnen) ett par gånger innan kl 23, sover därefter fram till 3 ungefär och sen kliver vi upp runt 5 och inte nog med det så kommer Jesper hem från jobbet runt 1 på natten så det blir inte mycket till sömn. Så därför vet jag inte riktigt vad jag skrivit, skriver eller kommer skriva, så ni får ta att det kanske blir tjatigt!
Ska vila lite nu på soffan tills lilla Bamse ska ut.
Hej Svejs

Våran älskling blir 8 månader idag!!

Våran älskling blir 8 månader idag och hon är det bästa som finns oss och vi älskar henne sååå mycket!! <3

Dåååålig natt

Var ingen bra natt... Tova somna väl vid 21 igår, vakna vid 23 till 00 typ för att sen kliva upp 04.30.... Uhh, hon har vart så ledsen och så...
Idag på dagen har hon vart bättre men sen så har hon vart rätt gnällig och tog tempen på henne ikväll o då har hon 38 grader, ingen större fara så men lite grann iaf. Tycker synd om henne som hon får fler tänder, förkyld, halsfluss m.m. Börjar bli sååå less på de här. Tror vi måste tillbaka till doktorn som pencillinet inte verkar hjälpa (?)
Men vi ska iaf få flytta snart, mäklaren ringde idag och sa att vi får flytta in den 30 december =)
Känner mig så trött och slut i kroppen att jag skulle kunna sova nu... Tror snart jag ska krypa ner i sängen... Vet inte ens vad jag tänker eller vad jag gör...
Hej Svejs!

Huuuus :)

Hur tänker man när man ska ge en bebis 5 ml 3 ggr om dagen i 8 dagar??? Som tur är så är det fruktsmak på den och den går i hyffsat enkelt ändå *peppar peppar*  Stackarn är hostig och så man mår för övrigt ganska bra =) Dock blir hon väldigt pigg av medicinen på kvällen så hon inte kan sova, kan det vara socker i den??? Men men iaf...
Vi gjorde inte så mycket mer igår. Var bara hemma som skruttan var dålig så vi fick hoppa förskolan. Men på torsdag kan vi gå igen som hon inte smittar då längre =)

Idag har vi vart och kollat på ett radhus som vi har skrivit papper på också *WIIIIE* en trea på 93 kvm, radhus i två plan med fram och baksida. Men vi ska bygga om den till en 4.a så småning om!
Imorgon ska nog Molly komma hit och leka också, ska bli kul=)
Hmm vet inte vad mer jag ska skriva, nu slipper vi bo på hemnet, nu kan vi istället bo i möbel affärer =)
Snart sängen för min del...
Hej Svejs!

Stackars liten =(

Har tagit ner alla leksaker från en kartong som stått i gästrummet som vi fått av grannen. Var 7 st leksaker som spelar och låter som Tova har att leka med nu och hon tyckte det var såå roligt =) Sen gick vi på en middags promenad med Bamse också och det var super skönt ute =)
Sen har vi även vart på närakuten för att ta ett halsprov på lillan som hon vart så rosig om kinderna ett par dagar och de visade possitivt =(  Stackars lillan har fått halsfluss=(  så nu ska hon ha pencillin 3 ggr om dagen i 8 dagar... Ska bli spännande och se hur det går. Men skönt iaf så kanske hon får vara bra ett tag sen efter det här =) Hon var så duktig när dom tog stick i fingret, sa ingenting och sen fick hon något konstigt på fingret (plåster) som hon titta vääldigt mycket på hehe =)
Har även lagat middag som vart klar vid 8 typ... Men bättre sent än aldrig ;)

Fikat=)

Så nu har vi fikat med kaffe och tårta, fast själv gillar jag ju inte tårta tyvärr. Men dom andra sa att den var riktigt god =) Så den fick tummen upp!! Pappa fick en box med en serie som är som "24" suck... haha! Jesper fick biljetter så vi ska gå och se Queens på Cirkus den 3 dec. Kommer bli riktigt kul och skönt att få göra något mysigt tillsammans! Bara han och jag =)
Nu vilar Tova lite, hon var sååå trött efter all fika, men hon sover väldigt oroligt tyvärr, det gjorde hon även i början på kvällen igår också, skriker till i sömnen, min lilla pluttis =(
Själv har jag ont i huvudet och mår lite illa idag, börjar bli såå less på den här jäkla förkylningen nu, kan vi inte bara få bli bra nångång...
Aja ska sluta beklaga mig nu hehe
Hej Svejs så länge

Fars dag tårta =)

Igår gjorde vi inte så mycket, var bara hemma som vanligt. Tyvärr så sprutar det fortfarande ur Tovas näsa så vi fick skippa babysimmet igår tyvärr =( Sen på eftermiddagen så bakade vi en tårta åt min pappa och Jesper som vi ska fira dom imorgon kl 12. Jesper ska få sin "julklapp" i fars dag present och fars dag presenten i julklapp i stället så han får öppna något då.
Näe nu ska vi strax äta frukost och sen duscha och bada balja =)
Hej Svejs
Dagens tårta. Min första marsipan, riiiiiktigt stolt, så de så! :P

Sov hela natten=)

I natt sov Tova hela natten, el jaa till halv 6 iaf, men vi är ju vana att gå upp då nu, men hon åt inget i natt och vi behövde inte gå upp med henne heller =) Så vi klev upp och lekte lite och sen fick hon frukost och sen sov hon en stund till. Strax efter 9 följde vi med gammel mormor till Hässelby för att fylla på olja i bilen, men nu vet jag hur vi gör så jag kan fixa nästa gång *stolt* Sen fick mormor stanna här medan jag gick ut med Bamse så jag slapp ta ut Tova i de här rusk vädret, regn, blåst och kallt *Brrrr*
Juste Tovas säng såg ut som ett bombnedslag i morse så jag förstår inte att jag inte vaknat av det. Sängmobilen hänger på sne, kudden ligger vid fötterna och Tova ligger upp och ner med fötterna där kudde ska ligga...

Öppnis och bvc

Idag har vi vart på öppna förskolan, träffade Anna där istället som jag parkerade på jakobsbergs sjukhus parkering som mamma ändå skulle jobba så det vart nära och bra. Tänkte jag skulle premiära med pulka idag som det var så mycket snö igår när jag var ute med Bamse. Tänkte att jag skulle slippa släpa på vagnen i snön men när vi väl hade åkt så såg jag ingen snö någonstanns typ =( fanns dock lite slask jag kunde dra henne på från bilen till förskolan hehe. Men hon verkade tycka det var helt okey ändå=) Var ganska lite folk där också, men för en gång skull så tyckte Tova om sångstunden, efter den gjorde vi gips avgjutning som ska ligga och torka nu i ca 1 vecka =)
Sen vart det att skynda oss till bvc som vi skulle vara där 11.30 för en kontroll. Hon är nu 68,5 cm lång och väger 9,8 kg. Stoor tjej. Hon sa även att hon var jäätte stark, hon kunde knappt få ut benen på henne när hon skulle mäta henne. Hon visade även att hon rullar dit hon vill för att ta sej fram hehe =)
Busan somnade som en stock på vägen hem och vaknade inte heller när jag tog ur henne ur bilstolen, gick in, gick upp för att väcka Jesper, ner igen för att lägga henne i vagnen. Stackarn var sååå trött. Väckte henne när vi skulle till öppnis, hon somnade igen på vägen dit, fullt ös där, somnade i bilen på väg till bvc, vaknade när vi kom in dit och tog av overallen och somnade sen åter när vi åkte hem därifrån och då sov hon sen i 2 och en halv timme så hon hoppa över ett mat mål så allt vart lite knas med maten hehe men det gick bra ändå, trodde dock att vi skulle kunna hållt henne vaken längre än vanligt som hon sov ganska sent på dagen men det gick icke.
Hoppas på mer snö snart så vi kan premiära på riktigt med pulkan och kan få några fina kort då också =)
Hej Svejs

Rörigt inlägg idag

Stumpan har börjat vakna liiite senare, nu kliver vi upp 6 på morgnarna =) Hon far runt i sin säng som vet inte vad på nätterna. Uhh vet inte vad jag ska skriva, pappa fyllde år igår, så mormor och brorsan kom hit och åt tårta.
Kände även att 5.e tanden spruckit nu iaf, kanske därför busan var så jääkla grinig igår.Ingenting dög, vi spela musik, dansa, lekte, försökte få henne och sova middag m.m.
I förrgår kväll när vi åkte till ica så mötte vi säkert 4 bilar som åkt ner i diket och ännu fler på vägen tillbaka och då har vi ändå inte långt till ica. Jespers fars dag pressent kom också och den är så sjuuuukt fin, ska lägga in kort på den efter söndag, så han inte råkar kika på den om han nu skulle gå in här.
Bamse verkligen älskar snön nu och det är så kul och se. Ska försöka hitta hans tomtedräkt så vi kan ta kort nu när snön är framme =)
Tror vi måste köpa strumpbyxor åt Tova som hon bara drar av sej strumporna heeela tiden. Jag tar på ena och ska sätta på den andra då är redan den första av.
Ahh lite blandade tankar m.m. inget sammanhängande idag :P
Idag blir det öppnis kl 9 och halv 12 ska vi vara på bvc på 8 mån kontroll(?)
Såhär sover hon, kudden är till vänster och täcket har hon sparkat ner till höger och så ligger hon i mitten på bredden, knäppa unge <3

Snööö

Natten har väl inte vart allt för bra, hon vakan vid 2 och åt och ville inte sova... Sen känns det som hon vart vaken sen dess men det tror jag inte hon vart, Jesper klev iaf upp med henne vid 7 nästan då hade hon vart och lekt hos oss i sängen ganska länge. Tyvärr kunde jag inte sova så jag klev upp också...
Sen vart det en mysig långpromenad i snön hela bunten och Tova fick inviga sin vinter overall =) Hon klagade inte alls så hon tyckte nog om den =) Och Bamse älskar såklart snön också =)

Jesper åkte till mormor och målade hallen en gång och passade även på att skjusa henne till VC i jakan så hon skulle slippa åka kommunalt i de här vädret, snäll pojke de där :P När mormor var klar på VC så kom hon hit o nu står hon och lagar tårta till pappa som fyller år imorgon. Tova sitter på första parkett med bio snacks (majskrok) och kollar så allt går rätt till :P
Hon har även ätit banan alldeles själv idag, hon tog skålen ifrån mig så hon fick fortsätta då också haha tyvärr kom det inte in så mycket in i munnen. Mer på kläderna och runt munnen :P

God mat igår kväll och mysig morgon =)

Mmm vad maten vart god igår =) Var en riktigt mysig kväll igår, farmor, mormor, familjen, Calle och Ployser var här och åt, vi firade halloween en vecka för sent :P
Tova var ledsen ett par gånger igår och kl 01 fick honl ite mat för att somna om, hon var super pigg och ville upp och leka, men det ville inte vi. Sen vakna hon vid 5 och fick lite bricanyl och mat och sen vart det lite lek i sängen och sen bara slockna hon och sov till halv 8 och det var såå skönt och kunna ligga kvar och dra sej ett tag, kunde själv inte sova som hon sov halft på mig så jag vågade inte ens röra på mig. Men det gör inget när man ser hur mysigt hon ligger och sover mot en och känner sej trygg. Sen när hon vakna var det full rulle igen som vanligt=)

Dagen har väl inte vart såå rolig som jag mått ganska dålig, känns som influensa fast utan feber typ... Ska till doktorn ikväll och se vad dom säger... Men imorgon tänker jag sova så får Jesper gå upp med Tova så får han sova på torsdag när han är ledig igen för då ska vi ändå till öppnis på morgonen och sen bvc och mäta och väga.

Juste Tova fick massa leksaker av mormor och gammelmormor i förrgår också, var ett par julklappar och sen så fick hon en varsin av dom. Tova snodde pyttes leksak dessutom. Gammelmormor skulle bara visa att den kunde spela en vaggvisa och att man kudne "dra ut" den så den började spela och då tittade Tova med sina hundögon och ville så gärna ha den, hon kunde inte släppa blicken ifrån den hehe. Då fick hon den så skulle gammelmormor köpa en ny åt pytte istället hehe =)
Utslagen bebis imorse i sängen. Den rosa/lila "bollen" var från gammelmormor och den andra tredje bilden är leksaken från mormor, spelar och låter massor =)

Bra natt

Var så hiiiimla trött igår att jag gick och la mig vid halv 10 tror jag den var. Jesper satt vi datan och spela och Tova sov så sött <3 Men iaf så sov Tova super bra i natt. Hon vaknade två gånger och var lite ledsen men somna om lika fort igen i famnen. Sen vakna hon inte förrän 4 och åt och somna om hos oss till kvart över 6 typ =) var sååå mysigt att hon sov emellan oss igen, var rätt länge sen nu, oftast ska hon bara böka runt och vill inte alls ligga ner och mysa, men nu såå =) Då klev Jesper upp med henne så jag skulle få sova, men jag kunde inte sova, låg bara och drog mig lite i sängen och sen gick jag ner till mina älsklingar!



Jag och Ployser har krattat gräsmattan idag också, så duktiga vi var, vart två hela soppsäckar ihop pressade med löv. Ikväll blir det lite Halloween fest också som alla jobbade förra helgen. Så det blir tre rätters middag med soppa till förrätt, tournedo till varmrätt och cream brule till efterrätt.
Hej svejs!

Fredagsmys =)

Hmm, dagen fortsatte och det vart lunch från Tastys Mmm =) en åkte vi hem till mormor och maskerade och imorgon ska vi grund måla hallen=)
Kom hem och då vart de club sandwich Mmm =) Jesper tog fram en kanna vatten till maten och han tänkte väl inte riktigt på vart han ställde den så Tova kom såklart åt den och hällde ut den över sej själv HAHA vilken min hon gjorde, såg ganska förvånad ut, men hon sa inget, vart inte ledsen eller något, vattnet var ju ändå kallt också. Såg så hiiiimla kul ut =) Tyvärr hade hon svarta kläder så det syndes inget på kortet vi tog heller, såå typiskt, önska jag hade det på film hehe!
Hon fick på sej en pyjamas som vi hämta ur torktumlarn så hon vart vamt och go! =) Nu sover busan och jag har vart ute med Bamse och ser nu på Idol =)
Här kommer iaf kortet från när Tova sov i våran säng inatt, tyvärr lite suddigt men hon är så söööt ändå. Stackarn kunde inte andas och var alldeles täppt och sen sov hon på bredden, dög inte att ligga på kudden utan man ska ha heeela sängen för sej själv =)

Ingen sömn i natt heller

Natten till igår bestod av många uppvaknande av skrik från Tova. Tror hon skrek mest i sömnen... Ville inte äta på natten heller typ... Klev upp som vanligt vid 5... Men man kan ju inte annat än att vara glad då som hon e så pigg och busig då=)
Resten av dagen var väääldigt kinkigt, ville ingenting, ville inte äta mat, inte byta blöja, inte få ipren i munnen då gjorde hon bara BRR så allt kom ut igen, Suck! Framåt kvällen, runt 17 tiden vart hon piggare och busade rätt mycket, innan på dagen har hon bara suttit i knät o inte velat gjort nåt, ska bara bära runt henne...
Hon ville inte ha sin välling på kvällen heller, fast hon somna ändå som tur är =) men sen var det dags igen, vid 8 vakna hon igen så då tog jag ner henne så hon fick träffa Jonas lite som kom på besök och han sjöng för henne, men hon höll för båda öronen då hehe, tror dock inte det har med att han sjöng och göra utan att det kanske trycker lite där(?) som hon är så snorig, bara sprutar floder från varje näsborre på henne, men det är skönt att det kommer ut för en gång skull, innan har det ju bara suttit lääängst upp och man har varken sätt det el fått ut det.
Synd om lillan som blivit så förkyld igen + tandsprickning, kan inte va lätt...
Hon ville som inte somna om från att jag försökte natta henne efter Jonas gått så till slut la jag henne i våran säng och då somna hon på en gång, hon var sååå trött men ville inte ligga ner, utan hon sov på min arm till jag försökte lägga ner henne, men men. Är väl inge kul och sova själv när man är dålig,  Hon sov enda till kvart i tre då hon fick lite mat och somnade om till halv 5(?) tror jag den var sen var det dags och kliva upp igen... När hon sovit i våran säng i natt har hon bökat så himla mycket och snurrat runt så man själv inte kan sova och när Jesper kom hem från jobbet så fick han inte plats så han fick ligga på soffan tills hon skulle ha mat vid 3 :P
Nu är det frukost för mig (halv 6) och lillan leker=)

Uhh...

Natten har varit massa jobbig, Tova började vakna vid 22 tiden och efter det har det fortsatt ett par gånger i natt. Hon är super ledsen och det tar en stund innan man får henne och sova men tillslut går det iaf. Sen vart det att kliva upp vid halv 6 igen... Kände absolut inte för att gå upp idag, är ingen bra dag för mig, har fått lingonveckan och första dagen är alltid jobbig, öm i magen och svanken, känner mig svag i hela kroppen, lätt kinkig, men det har nog även med att sömnen vart som den vart och så... Som tur är brukar jag bara känna mig såhär första dagen.



Dagen har fortsatt gnällig från Tovas sida, men hon är glad emellan åt... Hon äter ganska dåligt nu med, ville inte ha vällingen igår, knappt nåt inatt när hon vakna heller, vill inte äta lunch maten heller och så har det hållt på ett par dagar, men hon har ju iaf lite att ta ifrån så det är ingen panik så sätt men klart man blir orolig ändå. Har trott att det vart magen hon har ont i (kan de ju iof fortfarande vara också) som hon bajsar lite hårt fastän hon får katrinplommon pure. Försöker roa henne så hon ska hålla sej glad men ingenting funkar förutom när Jesper håller i henne och hon ser mig typ, då börjar vi tokskratta. Så fort man sätter ifrån sej henne så sträcker hon bara upp armarna så man ska ta upp henne, fast hon försöker ändå vrida sej ur greppet hehe, knas unge =)
Pratade med brorsan om deras lilla som vänt på dygnet också (är ju bara en vecka än så länge) men iaf så la vi på och då ser jag att det är något som sticker ner i munnen på henne igen... En till tand, klart som fasiken man är gnällig då och det får man ju vara då också, klart det måset vara jobbigt för henne, spänna m.m. och då är det ju inte så kul att äta heller, misstänkte faktiskt att det var nån tand på G igen och såklart hade man rätt :P Så det var bara att gå upp och ge henne en alvedon så kanske hon känner sej lite bättre, ska ge ipren nästa gång det är dags och ge som som säger att det brukar hjälpa bättre mot tänder. Nu sover iaf Busan lite granna, lilla sötnosen =)
Så vi blir bara hemma och mår dåligt och är gnälliga idag, bäst folk passar sej idag :P

Sovmorgon

Idag vart de sovmorgon, en heel timme. Klev upp halv 6 idag :P Men faktist gör det inte så mycket, känner mig ganska pigg när jag kliver upp, dock känner jag mig rätt öm i ryggen nu för tiden... Vet inte om det kan ha och göra med att kroppen är lite utmattad egentligen...



Natten började bra, när Jesper kom hem så fick jag en hel kropps massage av honom och sen kunde jag somna om gott igen. Det var såå skönt och att han har en sån dold talang :P

Men iaf, jag och Tova myste hela morgonen och hon har kommit på en ny "lek" Två personer sitter/står med ett par meters mellan rum och sen ska man gå fram och tillbaka typ sjuttioelva gånger haha.
Var även i Veddesta och tittade om dom hade fått in några nya kläder från Lundmyr kollektionen som kommit. Hitta tyvärr inger där men det var trevligt och titta lite ändå =)
Sen nu på kvällen så har vi vart hos grannen så Tova fick träffa Molly, kanske ska träffas ihelgen igen =)
Ahh det får bli allt för idag :P

Mammig...

Idag har Tovat vart ganska mammig av sej. Vill mest sitta i mitt knä och inget annat va speciellt roligt, men klart dom får ha såna dagar också. Och man blir lite glad när dom änå sträcker upp armarna och vill komma upp till en. Känns så underbart att dom känner sån trygghet till en =)



Igår var vi hos farmor och hälsade på och så var även Pia och Stefan där. Tova tyckte det var massa kul och vinka til Stefan, fast på hennes eget sätt hehe =) Det var full rulla på henne, prata, lekte, hoppa m.m. =)
Vi har även fixat de flesta julklapparna åt alla också, bara lillebror, Tova och Jesper kvar för min del =) Känns sååå skönt =)



Självklart klev vi upp vid 5 idag med, lekte en stund och sen somna Tova igen... Fattar inte att hon vägrar sova längre när hon egentligen är sååå trött...
Men iaf så träffade vi Anna och Ronja nere i centrum vid 12.40 för att sen gå till öppnis =) Tyvärr hade Tova inte en lika bra dag idag som hon hade igår. Inget har vart roligt idag, el joo när nån håller i henne o hon ser mig, då ska hon hoppa, skratta , leka m.m. =) Kul att hon tycker om mig ibland iaf =)



Nu ikväll har jag bakat bröd så vi har till frukost imorgon, klart för bara 10 min sen så jag ska nog ta mig nån macka innan det är läggdags snart =)
Just de idag har jag även beställt Jespers fars dag pressent från Tova =) Nu måste jag b ara hitta något åt min pappa i båe fars dag pressent och födelsedags pressnt som han fyller nu med...
Nattinatt


RSS 2.0