Hela veckan

Hela veckan har vi vart ute och lekt med Anna och Albin. Har vart så himla underbart väder, sol och varmt! Dock lite blåsigt men vi har vart ute ändå =)
Vart på Toys"r"us och handla ett lekbord och så.
Hon har blivit vääldigt bestämd och ska göra ALLT själv. Man får inte hjälpa henne med mellanmål, mat m.m. Utan hon kan själv och ska själv annars får det vara. Vill inte sitta i matstolen eller vagnen utan då ska hon gå eller sitta på en vanlig stol. Ettårs trots??? Vi har även gått en sväng till centrum m.m. och fått bra träning för oss. Fröken lilla har sovit lite vä lite tycker jag denna vecka. Mellan 8-10 tim per natt och en timme på dagen typ. Men hon är snäll och glad ändå. Såg idag att hennes två tänder i nedre käken är på väg nu och dom har stört henne länge nu, i flera veckor. Men när hon väl somnat för natten så sover hon bra och det är skönt det iallafall så hon inte sover så oroligt då. Hon har även viljat börja läsa böcker nu också, innan har hon inte brytt sej ett dugg. Men nu säger hon till när hon vill att man ska hämta en bok och titta med henne. Ibland får man läsa för henne, ibland ska man bara kolla på bilder och ibland ska hon läsa själv. Då sitter hon och pratar när hon bläddrar i boken. Och sen brukar hon pussa människorna m.m. i böckerna. Så himla sött!
Och hon gör sej så förstådd, så lätt att förstå vad hon vill nu för tiden. Hon är ganska duktig på att förklara vad hon vill eller hur man ska säga. Det har hänt så himla mycket och hon har blivit så "stor" Sen kan hon gå och hämta en om hon vill att man ska följa med, då komemr hon och så springer hon iväg och tittar så man följer efter. Hon vet exakt vart välling flaska står i diskstället, så dit springer hon också vid 18.30 tid för då ska man ha välling. Om hon har något hon inte får och man tar och gömmer det bakom en så går hon runt som hon vet att det ligger bakom mig, sen även också när man gömmer det i fickan, då börjar hon rota där. Så hon är inte alls så lättlurad hehe. Riktigt smart liten tjej. Sen när vi är ute i lekparken m.m. så springer hon och pillar med allt och bryr sej inte alls om mig. hon leker med gruset, sanden, pillar på klätter ställningen m.m. hittar leksaker man kan pilla på m.m. Sen var vi hemma hos Anna och Albin och jag stog fortfarande utanför och skulle ta in lite grejer, men hon bara knatar på in där och bryr sej inte alls om att jag var kvar utanför, hon gick in och börja röjja i deras kök och så, och då har vi bara vart där en gång innan. Sen också så går hon dit och snor alla leksaker och känner sej som "hemma" tror jag hehe =) Kommer nog absolut inte bli några problem för henne att börja på dagis, hon kommer nog stortrivas där tror jag. Få vara ute hela dagarna och leka med andra barn. Får se om hon kommer va lika ego envis där. Känns så himla bra att hon hamnat på ett "ute dagis" Nu springer hon hela dagarna till dörrarna och vill ute heeela tiden. Ska bara vara ute.
Bara jag som kommer må dåligt av att inte få vara med henne hela dagarna. Hon är verkligen det bästa som hänt mig och det kommer hon alltid vara och kommer alltid vilja va så mycket som möjligt med henne =)

             

Vååår dag

Idag klev vi upp strax efter 5, men det var ju inte så konstigt som hon somnade strax efter 18 igår...
Hon har vart väldigt grinig och så idag, inte alls så roligt, men det är ju tänderna som gör ont och sen har hon fortfarande massa snor och sen ingen lust och äta, men det är ju också förstårligt.
Var iaf ute en sväng i lekparken här utanför och det var lite kul =)
Hon passade även på att smaka lite på gruset i sandlådan hehe =)
Skriver mer imorrn om hur hon utvecklats sista tiden, är så himla stor skillnad.

Bjuder på en bild så länge =)

Klädsim

Usch vad tiden går fort...
Jag har fyllt år, fick en jätte fin kitchen aid som är alldeles knall lila =) Har bakat tårta, haft fika både på fredagen den 8.e och sen kom familjen den 9.e. Jimmy Andersson har även vart här i helgen så han fick också vara med och fira =) Han försöker även lära Tova att vissla och det ser ut som att hon försöker härma honom, hon gör munnen till ett O och blåser luft hehe, så söt våran lilla tjej.
Har tre tänder som är på väg upp så hon är lite grinig och somnar lite senare på kvällarna men det har nog även att göra med att Jimmy är här. Ikväll somna hon dock tiiiidigt, 18.20 men då har hon inte sovit någon middag på dagen, utan bara tiiidigt imorse. Då somnade hon sittandes i ett hörn nedanför soffan så det var bara att lägga upp henne i soffan istället.
Hon tycker också att Bamse är väääldigt intressant och går och slår på han hela tiden, eller ska pilla på tassarna m.m.
Och sen är det bara mammas (min) mat som duger, annars vill vi inte äta hehe =)
Hon fick låna mina nycklar och nu har jag äntligen, 2 dygn senare hittat dom igen som tur är, så nu har vi knåpat ihop en egen nyckel knippa åt henne med nycklar som inte går någonstanns =)
Vi har även badat idag och hon fick väääldigt bråttom. Tänkte jag skulle hälla upp vattnet först i baljan och sen klä av henne men hon hade visst inte samma åsikt som mig så hon gick i baljan med kläderna på, och sen vart hon arg när jags kulle klä av henne för då skulle ju hon leka. Hehe vårna älskade lilla sötnos, hon livar verkligen upp dagen för en och man kan inte få nog av henne. Man vill verkligen va med henne all hennes vakna tid (nästan iaf, kanske inte alltid så kul att kliva upp kl 5 men annars så)


Lek och bus

Igår var vi på Lek och Bus i Infra City och det var jätte skoj!
Vart bara jag, Tova, Anna och Albin, men det gjorde inget =) Det fanns en liten hörna för det minsta barnen och sen fanns det super mycket för barn som är kanske 3-4-5 år och äldre. Fanns bollhav, rutchkanor, trampbilar, klätter grejer, super stort vikinga skepp m.m.
Tova tyckte mest om boll havet. Tror inte det är så kul för barnen om dom inte kan gå, så det kan nog vara en fördel.
Får se vad vi ska hitta på ihelgen som det ska vara så varmt och skönt väder, men på söndag ska vi iallafall till brorsan och hans tjej som hon fyller år =)
Och om en vecka så fyller ju jag också år, hela 25 år. Blir lite tårta här på lördag tänkte jag, men annars blir de nog inte så mycket firande av det. Jimmy kommer som vanligt hit också, han gillar att fira olika saker med oss, även om det inte är medvetet. Han fick vara med på våran romantiska middag för 3 på våran 2 år dag också. Gick runt och hade det mysigt i gamla stan. men han är så snäll så det gör inget =)

Näe nu kommer de lite bilder istället. Kommer även en bild från våffeldagen också ;)

           

RSS 2.0