Solen tittar fram


Har jag berättat om Tova nya påhitt? Stoppa maten i öronen istället för i munnen! Hon tycker det var en super bra ide men jag håller inte riktigt med om det hehe. Men man kan ju knappt hålla sej för garv när man säger till henne och får hon inte stoppa det i öronen så kastar hon ner det till Bamse. Påhittig tjej!
Hon har vart lite trött fortfarande, sov först en timme på för middagen igår och sen 3 timmar på eftermiddagen. Vakna halv 5, då åt vi lite, lekte, gjorde henne nattfärdig, gick ut med Bamse och sen så somnade hon i soffan vid 8-tiden. Sov enda till 5 utan att vakna en enda gång och det är super bra som hon sovit oroligt nån vecka nu...
Så vi tar det nog ganska lugnt den här veckan så kanske hon återhämtar sej och det blir finare väder så vi kan va ute och leka. Men imorgon ska vi till leklandet och busa med några till, det ska bli jätte kul, men vet inte om dom kansek är för små för det ännu... Ihelgen ska jag försöka få Jesper att hitta på något med Tova själv så jag kan bara slappna av och va lite för mig själv tänkte jag och på söndagen ska vi hem till Tony och Petra som hon fyller år. 
Har hittat massa fina kläder vi ska handla till i vår åt Tova, så skönt att det görs lite mer nu än bara Hello kitty som vi inte gillar det. Det ska vara lite tuff och inte så mycket krims krams på =)
Ser nu att solen tittar fram, hoppas temperaturen stiger lite också, när jag var ute vid 8 så var det -6

Massor igen

Usch vad tiden går fort...
Förutom fredag, känns som det tar en evighet tills Jesper kommer hem från jobbet. Han slutar 4 så det tar ju såklart tid, men vi har rätt mycket tid på morgonen och det är såå skönt. Det uppskattas av oss alla här hemma!
Sen jobbade han även helgen, och Tova har fortsatt och vart lite grinig och så tror det är efter sprutan... Men Sen lite senare efter lunch kom Anna och Albin hit och lekte lite. Tova var lika ego som vanligt haha. Men usch vad tiden gick fort helt plötsligt var den nästan 5...
På söndagen var vi bara hemma och tog det lungt som fröken var grinig, och nu när hon kan gå så tänker hon inte alls på det så hon har gått och ramlat en del, men det är nog för att hon även vart trött och inte sitt vanliga jag efter sprutan, det kan ju hålla i sej ett par dagar. Hon kan ha sovit middag på nån timme och gäspar ändå i evigheter efter det... Men alla har ju en tröttare period ibland =) Även jag och Jesper har vart väldigt trötta, fast man blir ju ganska pigg av vädret ändå, synd bara att det blåsigt så mycket =(
Idag har vi vart i Häggvik och storhandlat, så nu är kylen och frysen fuuuuull. Vart även en liten väska åt Tova så vi kan ha med hennes grejer i istället för den stora skötväskan vi har. Så himla less på den, den är så stor och fyller bara hälften av den. Dom hade till och med rea på väskan vi köpte, så den kostade bara 99:- super bra =)
tittade även på lite vår kläder åt Tova som vi ska handla sen, hitta en super fin limegrön munk tröja =)
Hann även med och sova lite middag idag också, sååå skönt =)
På torsdag så ska jag och Tova med två tjejer och deras barn till ett lekland och leka, så det ska bli jätte kul, vet dock inte om dom kanske är lite för små för det ännu...
Näe nu blir det sängen

Vart på bvc idag och fått sprutor...

Vart en sväng till jakan i tisdags och köpte nya ute skor åt Tova, dom jag köpte på rea förut är för klumpiga för henne, hon kan knappt lyfta fötterna i dom och ändå så var det mina första gå skor typ. Men men dom nya är super bra och hon sprang runt i centrum alldeles jälv och var så lycklig. Hon i affären var jätte förvånad över att hon kunde gå själv när hon var så liten. Tycker det är så kul att så många nästan blir chockade över att hon kan gå så bra och nästan springa, våran duktiga lilla tjej!
Igår gjorde vi nog inte så himla mycket tror jag... Jag, Tova och Bamse var ute och skotta bort det sista lilla som fanns kvar på tomten så det ska tina bort. Hon tyckte det var jätte kul och gå runt ute och det var inga problem alls att gå på grus eller så heller, såå skönt!

Idag har vi varit på Bvc och fått två sprutor, en i varje ben och hon sa ingenting, hon är så himla duktig! Sen var hon 74,5 cm lång också, har blivit så stoor, trodde hon hade vuxit mer på längden som de flesta kläder börja bli precis lagom eller för små. Men men hehe =) Sen åkte vi hem till mamma så Tova fick träffa mormor och gammel mormor, och trots att hon inte sovit någon middag var hon så himla lycklig och glad och busig. Sen vid ett tiden så åkte vi hemmet så hon skulle hinna sova lite middag tills morfar skulle komma förbi och hälsa på, han åker ändå förbi här idag som han vart på kurs. Men Tova ville inte sova något innan han kom så dom lekte lite o ch sen vart det middag och vid kvart i 6 typ så gick vi ut med Bamse och då somnade hon nästan på en gång. Så när vi kom in igen 20 över 6 så fick hon välling och sen bums ner i sängen som hon var så trött. Får se hur bra/dåligt hon sover inatt nu som hon inte har sovit någon middag alls idag och så klev hon ändå upp kl 5 imorse...

Ska försöka och komma ihåg och lägga in kort imorgon på datan så jag kan lägga in lite här =)


Sammanfattning

I fredags kom svärfar och Barbro hit och stannade till lördag eftermiddag. Gick en sävng till dagiset så dom fick se vart hon ska gå någonstanns och sen tog vi det bara lugnt.
I söndags kom Matte, Sussi, Jompa, Vick och John hit och käka tårta och firade Tova och så fick hon en jätte söt pressent. En leksak som splar, pratar, räknar m.m. Jätte bra!
Igår skulle vi träffat Anna med Albin och Linda med Freja för att leka ute men när dom va klara skulle vi äta lunch och gå ut med Bamse och då somnade hon precis när vi kom utanför dörren så då vart det inge lekande =( Sen när Jesper kom hem åkte vi med vagnen till Barnens hus för att lämna in den som en söm gått upp i sufletten. Sen vart det hem och laga lasagne som vi åt.
Idag har vi vart ute och lekt med Anna och Albin, men det började blåsa så så vi gick hem till dom istället och åt muffins som jag gjorde i helgen. Barnen började bli trötta så strax efter 11 började vi klä på oss för att gå hem och äta lunch och sen gå ut med Bamse, men då slockna hon på en sekund på vagnen så det fick till att gå en promenad med Bamse först istället och hon sover än 1 timme och 15 min senare. Hmm, vart inge bra med hennes lunch idag men men hehe hon har haft roligt iaf tror jag =) Så nu har jag för en gång skull ätit i lugn och ro medans hon sover, var såå skönt =)

Näe nu ska jag se lite på tv tills hon vaknar =)

En tripp i kista

Idag har vi ju som sagt vart en sväng i kista som vart si så där i 3 timmar, undra vart tiden  tog vägen, kändes inte ens som en timme, men men det var trevligt =)
Vi handlade dock inget, men det gjorde Anna. Sen fick barnen leka i en lekhörna med massa madrasser m.m. som dom har borta vid barnaffärerna. Sen vart det lite mat på det, Tova åt väl upp halva ena brödet från Annas hamburgare hehe. Sen snodde hon "mat" från Ronjas hand också. Grr elak unge vi har :P Sen hamnade vi på affären G Star och där  ville Tova inte sitta i vagnen längre utan då skulle hon springa runt i affären och titta på allt. Pojkarna som jobbade där log så fort dom såg henne gå förbi och när dom sa hej så vart hon  blyg och fortsatte åt ett annat håll. Sen fick hon fär sej att hon skulle springa ut från affären också, inte ett dugg rädd är hon. Sen slocka nog som en stock i bilen på vägen hem och sov i ca 2 ½ timme tills hon vart väckt av att Bamse skällde på dörren och Tovas farfar kom.
Hon somna för ca 1 timme sen nu och jag har hunnit få i mig lite middag. Tror jag också ska natta snart så får vi ta hand om allt imorgon för jag är alldeles för trött för det idag som vi klev upp halv 5. Men ajg tycker inte om att lämna saker framme och inte allt är fixat till dagen efter. Tex inte tagit hand om disken, plocka i och ut diskmaskinen, plocka i och ur tvätten/torktumlaren, plockat undan på golvet, plocka upp tvätten m.m. Hatar att lämna saker ofärdigt, men ibland måste man nog tillåta sej att göra det också...

Imorgon måste vi åka till barn affären och "visa upp" vagnen som en söm har gått upp och dom måste fixa det, det måste ju gå att reklamera? Det är inget jag har orsakat ju... Men men hatar att bråka med personal om saker och ting. Gillar inte konflikter... Så vi får se hur det slutar med det imorgon hehe!

Tova fyller 1 år

Idag fyller våran prinsessa ett helt år. Fast inte förrän 16.33 egentligen :P
Igår vid den är tiden så ringde jag Jesper och bad han komma hem från jobbet som vattnet gick... Trodde ju det skulle komma en pöl men icke, det kom lite dropp, dropp, dropp typ som om man hade spillt ut lite vatten bara. Vart lite förvånad så jag var tvungen och fråga mamma ifall det var vattnet hehe =)
Åkte in och trodde såklart vi skulle få åka hem som jag inte hade några värkar men då visade de sej att jag hade preeklamsi eller hur det stavas, hade super högt blodtryck och fick inte göra någonting, bara ligga på den där jäkla sängen och så tog dom blodtrycket stup i kvarten för att se ifall de sjönk, fick medicin mot det också men tror inte det hjälpte så mycket. på eftermiddagen hade det väl sjunkigt tillräckligt och dom satt i gång mig, fick en form av kateter (ballong) som blåstes upp som dom gick och drog i sen. Aj vad ont det gjorde varje gång dom hade dragit i den. Sen på eftermiddagen fick jag värk dropp också, men det sänkte dom under natten så att vi skulle kunna sova, men stackars Jesper fick bara sova på en hård stol, dom kom på på morgonen att han kunde fått en sacco säck eller nåt, grrr! Visst man hade väl kunnat bett om något också men det hade ju inte vi i tankarna. En gång så ökade dom droppet lite för mycket så jag fick typ 6 värkar på en gång utan paus och DET GJORDE ONT, började till och med gråta då. Men sen vart det bättre igen. Hade ju även epidural så det mesta av värkarna kändes som mensvärk, kraftig mensvärk annars var det inte så farligt =)

Hmm, ja nu ska jag väcka Jesper så vi får ut bilen från garaget, ska möta upp Anna i kista en stund innan vi ska hem och fixa. Jesper jobbar även sen kväll så han måste ha bilen också. 
Fortsätter skriva mer om hur det gick till när Tova kom till världen. 

Vart på dagis idag!

Idag har vi plockat och städat och fixat. Tova är så himla hjälpsam också. Ska hjälpa till och sopa, stoppa i laddaren i väggen m.m. Sen var vi ute på en promenad hela familjen och sen vart det en sväng till dagiset och hälsa på.
Fick gå runt och kolla och sen satt vi pch pratade lite medans Tova sprang runt och kollade in rummet och hämtade leksaker åt oss. Dom är ute jätte mycket som det är ett "ute" dagis. När vi kom dit idag var barnen på väg ut efter vilan och då skulle dom få äta mellis ute också! Verkar verkligen super mysigt. Dom har även en snickeri verkstad och en måleri atelje. De mindre barnen får limma och så och de större kan spika m.m. Det är tre avdelningar med 21 barn på varje. Blandade åldrar på alla avdelningar 1-5 år. Tar ca en kvart och gå dit och bara 5 min med bil. Så det är ganska nära. Har ett dagis som ligger närmare men det här verkar vara såå mycket bättre och det ligger inte i något bostads område utan dom har sjö utsikt och mycket skog och mark att leka på. Dom brukar vara i skogen och grilla korv, dom får vara med och odla, vara delaktiga i maten m.m. Så Dom lär sej verkligen att hjälpa till och leka utan en massa leksaker. De enda som krävs lite mer av oss föräldrar är lite bättre kvalite på ytterkläderna som dom är ute mycket och det då även slits mycket.
Men dagen barn/ungdomar sitter inne så himla mycket så jag tycker det är super om dom får lära sej redan från början att vara ute i alla väder utan att bli kinkiga. Sen måste hon kunna klara av alla klimat också som vi har hund m.m. Jag själv är ju uppvuxen ute i skärgården hela sommrarna när jag var mindre och tycker verkligen man ska ta vara på naturen och få uppleva den så mycket det bara går. Sen är det också bra ifall man inte hinner vara ute så himla mycket efter dagiset heller, om man måste handla, laga mat m.m. så vet man att dom fått vart ute i friska luften ändå så man inte behöver få dåligt samvete.

Eftermiddags sovandet vart ju inte så bra som vi åkte till dagiset vid 2 så Tova var jätte trött ikväll och somnade redan kl 18... hoppas hon sover bra inatt ändå...

Ja det var väl allt för nu =)

Frukost på jobbet

Nu har vi precis kommit hem från jobbet, har vart där och ätit med några jobbar kompisar. Tova tyckte det var massa skoj och springa runt där och gegga med en macka med leverpastej på.
Hoppas det klarnar upp lite tills lunch så vi kan vara ute lite, dom sa på radion att de skulle bli fint med vårväder och ca 4 plusgrader. Och nu duggar det =(

Imorgon ska vi försöka besöka dagiset som tova nog ska få börja på, tänkte kolla så att det ser bra ut, att det känns trygg m.m. Så att det kommer kännas bra att lämna henne där. Det är ett "ute" dagis så dom är ute ganska mycket och leker och lär sej m.m. Så det ska bli spännande =) Ska försöka va där vid halv 2 tänkte vi som Jesper ska åka och jobba sen. Får se om vi kanske hinner med förskolan på förmiddagen också?? =) Isåfall blir det en full späckad dag för Tova =)

Hon somnade i bilen på vägen hem från jobbet så hon ligger och fortsätter sover i vagnen så jag ska väl ta och plocka ordning lite innan hon vaknar

tårtorna

  

tovas tårtor

juste här kommer bild på tovas tårtor =)

 

Kalas helg

Då var första kalaset avklarat igår när familjen kom. Mamma, mormor och Tim kom redan vid 2 för att träffa Tova lite mer. Hon var jätte pigg och glad som hon hade sovit middag mellan 10-12. Men innan alla kom runt halv 4- 4 så hann hon bli jätte trött som hon redan sprungit runt och lekt pajas hela tiden innan... Men det hjälptes av att öppna lite paket så fort alla kommit vid 4. Hon fick sanlåde leksaker, 2 böcker, en sagobok och en pekbok, en bobby car med släp, en barbapappa och en mohincicin kan inte stava det. Hon vart överlycklig för allt, hon är en väldigt tacksam unge som gillar det mesta. Men barbapappan var den bästa, den hade hon redan valt ut själv i affären och så fick hon den av Calle. Sen efter det vart det tårta för lilla fröken men dom korten ligger på kameran. Sen när alla hade gått runt 6 tiden så fick fröken lite välling och sen slockna hon som en klubbad säl och sov till kvart i 6 i morse.

Sen idag har vi varit på fika hos min brorsa som fyllde 26 år och tyvärr fick jag lov att väcka henne från hennes vila så hon hann bara sova en timme tyvärr men lillebror kom och hämtade oss som Jesper jobbade. Men hon var pigg och glad för det hemma hos dom. Sprang runt och pilla och kolla. Sen hittade hon sin babysitter hon hade som liten. Och då vart det full fart på henne, hon prata me djuren där, och tog på dom och sen börja hon sjunga lalalala. Hon är så himla söt =) Hon hade verkligen saknat sin babysitter, men hon är ju för tung för den, vår stora tjej. Tova är himla ego, Tony lekte med henne och en nalle som Tony sen gav till Emma (kusinen) men då vart Tova arg och slog bort den gång på gång. Emma fick INTE ha den utan Tova gav tillbaka den varje gång till Tony hehe.

Ja det är väl det som hänt i helgen.

Imorgon bitti vid 7 ska vi förhoppningsvis vara på mitt jobb och äta frukost med några jobbarkompisar. Får se hur dagen börjar med lilla fröken, men vi brukar ju kliva upp tidigt så det borde bli utmärkt, men man ska aldrig säga aldrig, säkert bara för att vi har bestämt en tidig tid kanske hon tar sovmorgon bara för att. Men hon har ju inte gjort det hittills. Så det återstår och se hur det bli. Ska se om vi kanske kan föröska ta oss till öppnis på tisdag också och leka lite. Tror fröken behöver träffa lite barn och lära sej att dela med sej :P
            
Den saknade babysitternr hehe

Nu springer vi

Ja usch vad snabbt lill flickan växer. Nu mer går hon endast nästan och henne nya "roliga" lek är att springa i soffan, vet inte ritktigt om jag håller med om att den leken är så rolig.... Hon har blivit sååå stor, fyller ju ett år nästa vecka. Hon håller på och växer ur sina kläder i stl 86 nu och hon försöker springa fram. Varför ska man nöja sej med det man kan, man ska alltid utmana och göra nya saker så nu springer vi fram, går inte så bra än dock, när det går lite för fort så sätter hon sej ner hehe =)

Annars så har vi vart på fika hos kompisar som fyllt, vart på förskolan som vanligt, vart på tovas kusins dop förra veckan (6 mars)
Har även sålt en vagn vi hade och köpt en ny "sportvagn" Jaa, vad har vi mer gjort, vi har bakat massa tårtor, bla till dopet, och nu tills idag när vi ska ha lite kalas för tova med min familj. Sen imorgon blir det till att åka till min bror som också fyller och så då blir det fika där också.
Vi hade kommit tillbaka till våra natt rutiner men sen i söndags har hon strulat massor, skriker var tionde minut och vill springa runt och leka mitt i natten. Men nu verkar det vara tillbaka på det rätta spåret igen. Alla på dopet tyckte hon var sååå duktig som gick runt där alldeles själv. Hon charmade nog in ganska många. Och jag fick massa beröm för tårtan jag gjorde, var bara min och min mormors som tog slut av 4 tårtor hehe.
När vi var på förkolan i veckan så tog Ronjas mamma med sen Nasse som dom hade hemm hos dom, den enda från puh familjen jag saknade så vi fick den av henne och tova vart så himla glad. Fick inte hålla i den utan hon skulle hålla i den fastän hon åkte vagn och nallen var större än henne så jag fick se till att knäppa fast den i bygeln på vagnen så hon inte skullet tappa den i backen som det var regning ute... Men det gick bra enda tills vi kom till bilen och jag skulle lägga in nasse först, då vart tova hysterisk som jag tog hennes nalle hehe =)
Just det tova är våran hemma fixare också, hon kan sopa, skruva m.m. igrå försökte hon även stoppa i min laddare i uttagen hehe
Jo det var nog lite snabbt det som hänt. Så nu kommer det lite bilder istället så skriver jag mer sen.

        

RSS 2.0