Underbara dagar ute!

I tisdag vid lunch kom mormor och mamma och hjälpte mig med rabatten. Först åt vi lite lunch och sen visade vi Tovas nya rum som hon nu mer sover i (funkar jätte bra!) Sen gick vi ut på framsidan och började, eller jaa mormor fixade :P Mamma fick passa Tova och jag hjälpte mormor och hämta vatten m.m. Som vi var tvugna att vattna blommorna också som hon plantera ut. Fast jag tog faktist bort ogräs runt stenplattorna på framsidan så det vart fint =) Tova passade på att bada lite i hinken med vatten och sen även vattna mormors ben med vatten kannan. Hon tyckte det var super kul, själv var jag bara nojjig över att hon skulle bli för kall. 
Tova var redan trött när dom kom, men hon vart pigg då igen, sen efter hon vart ute och lekt någon timme, därav sprungit runt på gården och i lekparken så fick hon gå in och sova lite middag med mamma medans jag och mormor var kvar ute och fixade. Mormor slet i 3 timmar på framsidan och då tog vi ändå inte bort ogräset i gräsmattan. Just de ja, tova hjälpte till och plantera blommorna och, hon klappade så fint på jorden precis som hennes gammal mormor hade gjort. Och sen hjälpte hon även till att skruva ihop stolarna innan lunchen, hade tagit bort dynorna och tvättat överdraget. Så var tvungen att fixa det innan vi åt. Och Tova vet precis hur man gör då, tar skruvmejsel och sätter den där skruvarna ska va och så vrider man lite!
Usch vad tiden gick fort, den var redan 4 när vi kollade på klockan och då så vakna Tova samtidigt och dom tog och åkte hem. Sen vid halv 6 typ så kom Jimmy Andersson och hans tjej och hälsade på under natten, dom skulle ner till skövde, men stannade till på vägen. Så då åt vi tacos och sen myste i soffan framför tv. Åt kladdkaka och muffins också. Tova tyckte massa om Jimmys tjej, dom busa massor. Tyvärr är hon fortfarande lite blyg för Jimmy =( Men iallafall, hon somnade runt kvart över 8 som hon brukade fastän alla satt nere i soffan så kunde hon sova och det var nog första gången.
I onsdags så vart de såklart frukost tillsammans, kändes verkligen som semester på något sätt... Jätte mysigt! Sen kom Anna och Albin förbi så lekte vi på baksidan med vatten grejen (leksaken på 4 ben) och sen i sandlådan med för lite sand :P Albin får knappt röra Tovas saker, hon bara puttar bort hans armar och så, fast han ville väl inte riktigt leka med vattnet heller. Självkalrt vart Tova dygnsur igen, men vad gjorde de? Hon var ju glad för det :P Dom kom lite innan 10 så Tova hade redan hunnit bli trött eftersom hon busade med Jimmys tjej och oss hela morgonen, men när man fick komma ut så vart hon jätte pigg och man hade inte kunna trott att hon var trött innan. Men dom gick hem vid 11 igen så Tova fick äta och sova lite. Sen träffades vi igen runt halv 4 tiden i rastgården med alla hundar, Bamse + hennes 4 st, sen var även Jesper med nu och sen kom Annas sambo också. Så det var mysigt, Bamse skulle ha dragkamp med en liten vovve som endast väger 1/10 av hans vikt, såg lite skoj ut =) Sen var han helt död när vi kom hem och det trodde jag Tova också skulle vara med hon somnade inte förrän strax efter 8 som vanligt.
Igår så tog vi det ganska lugnt, fick äntligen upp tavlorna i hennes rum, slängde lite kompost sopor från när vi rensa rabatterna, handlade m.m. Tova har ganska jobbigt med sin tand nu i två nätter som är på väg upp, det är en tand på sidan som är 4 kantig typ. Så den är jätte stor och jobbig för henne =( Stackars lilla tjejen, men snart har hon iaf 10 tänder, ser ut som tänderna har hoppat över två i nedre käken. Först är det 4 och hoppar den över en på båda sidor och sen kom dom här stora tänderna. Så hon har vaknat 2 ggr per natt nu i 2 nätter...
Tycker det verkar funka jätte bra att hon sover själv. Nu kliver vi oftast upp runt halv 6-6 så det är skönt. Fast hon somnar ioförsej lite senare också... Fast igår somnade hon vid 7, så jag kunde lägga mig i soffan och njuta lite och äta hallonmuffins =)
Har nyss vart ute med Bamse och Tova slumra till i vagnen och sover lite nu. Om en stund ska vi nog träffa Anna och Albin igen, antingen i rastgården om inte ena tiken löper nu el kanske gå till förskolan. Återstå och se hur det blir. Jesper jobbar kväll fredag, lördag, söndag och måndag kväll tyvärr =( Så himla tråkigt men men vad gör man...
Nu är det bara 3 månader och 2 dagar tills Tova ska börja på dagis... Usch, har sån ångest för det, vill ju vara hemma med henne. Men hon kommer ha så kul och trivas där så det kommer bli bra för henne, men inte för mig :P Och så kommer hon få vara ute massor också som hon tycker är super kul, så det kan inte bli mer perfekt!
Oj nu vart det ett långt inlägg, lägger in kort lite senare för nu är hon på väg och vaknar =)
Hej Svejs

uppdaterad :P

Ja asså tiden grå ju så fort... Numer somnar ju damen vid kvart över åtta ungefär och kliver upp runt 5... Så det finns inte mycket tid eller ork till så mycket anant än att plocka undan alla leksaker, disken, all reklam m.m.
Har väl inte gjort direkt något speciellt utan mest vart ute, gått, träffat Anna och Albin, vart hos mamma nångång.
Vi hade påskfirande här hemma och det var riktigt mysigt. Sen valborgs helgen jobbade Jesper, men vi va hos mamma på lunch, fick grillat och så gjorde jag en tårta åt henne. Den innehöll citron mousse, lime frosting och vit choklad fluff och spacklad med white fluffy frosting. Skulle fira henne som hon fyller år (eller egentligen den 8 maj)
Tova har fått sin första fläskläpp den 4 maj, snubblade in i badkaret. hon fick så himla brottom när hon hörde att dusch slangen va på (skulle duscha håret över badkaret) och full fräs in i badrummet så snubbla hon, stackars liten... Hon började blöda lite men det gick snabbt över.  Sen på fredagen (6 maj) kom farfar på oväntat besök, han hade vägarna förbi och ville passa på och träffa Tova då, tyvärr va hon så trött som om sovit så lite på dagarna och bara ca 8 timmar på natten. Sen efter det vart det en sväng till centrum med Anna och Albin och in en snabbis på öppnis där, där röjde Tova runt, hon hittade två dockvagnar hon släpa runt på och så klart fick ingen annan låna dom heller. Trodde hon skulle somna på vägen hem, men icke! Sen i lördags hade vi städ dag här i föreningen, skulle börja kl 11 men när vi kom ut då så frågade vi vad vi skulle göra (var redan folk ute) men då sa dom att dom var typ klara så vi behövde inte göra något. Så vi passade på att vara ute och leka då istället och visa att vi iaf var närvarande :P Sen möblerade vi om lite i rummen så nu har Tova fått sitt eget rum helt och hållet och har sovit där sen i lördags. Det verkar funka jätte bra hittills och jag tror hon sover bättre när hon inte blir störd av Bamse när han bökar runt på nätterna. Eller när Jesper kommer hem från jobbet på natten m.m. Hon brukar gnälla i sömnen när hon blir störd och det gör att jag vaknar, så alla får bättre sömn nu. Tova som inte blir störd och jag som inte blir störd av henne, så även när vi kliver upp 4 så känner jag mig pigg nu =) Imorgon ska jag ta och sätta upp tavlor i hennes rum och sen så ska min mamma och mormor komma hit och hjälpa mig med rabatterna, kan ju ingenting om sådant. Sen har jag fått massa planterings blommor av dom så dom får hjälpa mig med dom också. Sen mot kvällen kommer Jimmy A hit igen, men stannar bara över natten och ska sen vidare.
Har nog tyvärr inte blivit så mycket kort sista tiden heller, ligger nog några i kameran men får lägga in dom på datan en annan dag.

 

RSS 2.0