Vart på dagis idag!

Idag har vi plockat och städat och fixat. Tova är så himla hjälpsam också. Ska hjälpa till och sopa, stoppa i laddaren i väggen m.m. Sen var vi ute på en promenad hela familjen och sen vart det en sväng till dagiset och hälsa på.
Fick gå runt och kolla och sen satt vi pch pratade lite medans Tova sprang runt och kollade in rummet och hämtade leksaker åt oss. Dom är ute jätte mycket som det är ett "ute" dagis. När vi kom dit idag var barnen på väg ut efter vilan och då skulle dom få äta mellis ute också! Verkar verkligen super mysigt. Dom har även en snickeri verkstad och en måleri atelje. De mindre barnen får limma och så och de större kan spika m.m. Det är tre avdelningar med 21 barn på varje. Blandade åldrar på alla avdelningar 1-5 år. Tar ca en kvart och gå dit och bara 5 min med bil. Så det är ganska nära. Har ett dagis som ligger närmare men det här verkar vara såå mycket bättre och det ligger inte i något bostads område utan dom har sjö utsikt och mycket skog och mark att leka på. Dom brukar vara i skogen och grilla korv, dom får vara med och odla, vara delaktiga i maten m.m. Så Dom lär sej verkligen att hjälpa till och leka utan en massa leksaker. De enda som krävs lite mer av oss föräldrar är lite bättre kvalite på ytterkläderna som dom är ute mycket och det då även slits mycket.
Men dagen barn/ungdomar sitter inne så himla mycket så jag tycker det är super om dom får lära sej redan från början att vara ute i alla väder utan att bli kinkiga. Sen måste hon kunna klara av alla klimat också som vi har hund m.m. Jag själv är ju uppvuxen ute i skärgården hela sommrarna när jag var mindre och tycker verkligen man ska ta vara på naturen och få uppleva den så mycket det bara går. Sen är det också bra ifall man inte hinner vara ute så himla mycket efter dagiset heller, om man måste handla, laga mat m.m. så vet man att dom fått vart ute i friska luften ändå så man inte behöver få dåligt samvete.

Eftermiddags sovandet vart ju inte så bra som vi åkte till dagiset vid 2 så Tova var jätte trött ikväll och somnade redan kl 18... hoppas hon sover bra inatt ändå...

Ja det var väl allt för nu =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0